Prijava

Vaša prijava

Pobjeda juniora vrijedna 1. lige


Share

Kvalifikacije za 1. juniorsku ligu, zaostala utakmica 4. kola:

Gorica – Sesvete 103:65 (23:9, 22:16, 27:18, 31:22)

Vrlo bitnu utakmicu igrali su kasno večeras juniori Gorice protiv Sesveta u kvalifikacijama za 1. juniorsku ligu. Naime, Gorica je u susret ušla s omjerom 3-1, a Sesvete 2-1 i pobjeda gostiju mogla je zakomplicirati vrh tablice.

Stoga su igrači Hanija Istanbulija čvrsto odlučili da ništa ne prepuštaju slučaju i od samog starta krenuli nevjerojatnom silinom. Tako su već nakon uvodnih 5 minuta poveli 14:0 i jasno dali do znanja ko je gazda na terenu. Gosti prve poene postižu tek u 6. minutu i nešto kasnije se uspijevaju približiti na -9 (18:9). Međutim, mladi bikovi do kraja četvrtine odlaze na 23:9 uz 11 poena Brkušića u ovoj dionici.

U 2. četvrtini Goričani nastavljaju s jednako snažnim intenzitetom napadati svaku loptu, a Sesvećani drže glavu iznad vode zahvaljujući par postignutih trica. No, prednost domaćih do odmora svejedno raste na +20 (45:25). 

U 3. četvrtini trice stavljaju Majcunić, Trefil i Miloloža i prednost se povećava na 30 razlike te je pobjednik praktično odlučen.

Svejedno, bikovi se bacaju za svakom loptom kao da je utakmica u egalu jer žele što većom razlikom izbjeći potencijalne krugove u kojima bi teoretski mogli završiti na neželjenom 4. mjestu. No, to je samo teorija i prednost Gorice u zadnjoj dionici samo se povećava, a pred kraj je probijena i stotka jer završni rezultat na semaforu je 103:65.

Ovom pobjedom juniori Gorice de facto su izborili 1. ligu jer samo ih neka luda teorija može udaljiti od ovog cilja. Na taj način pridružili su se Hermes Analitici, a treći putnik u viši rang tražit će se između Sesveta i Zapruđa protiv kojeg Gorica igra u zadnjem kolu.