Prijava

Vaša prijava

Preko stotke i u Osijeku


Share

Utakmica započinje međusobnim ispipavanjem snaga i nakon uvodne tri minute na semaforu je 4:4.

Uz dvije vezane trice Paića Osijek odlazi na 10:6, a kada i Frye u 6. minuti igre poveže dvije trice brokeri odlaze na +8 (19:11).

Trener Josip Sesar zove minutu odmora poslije koje Majcunić, Baković i Mazalin rade  mini seriju Gorice 8-0 i rezultat je opet u egalu.

Nakon prekrasne asistencije Kapuste Mazalin zakucava za prvo vodstvo bikova 22:23 i od tada Gorica više ne ispušta vodstvo.

Kovačević svojom drugom tricom podiže na 23:28, a Jordano ubacuje 2 slobodnjaka za 25:28 i ekipe odlaze na mali odmor.

Početkom druge dionice trice stavljaju Uljarević, Kapusta i Kovačević pa sada bikovi vode +8 29:37.

Poslije još jedne trice Kovačevića prednost Gorice prvi put je dvoznamenkasta 48:36, a trica bikova je na zapanjujućih 82% (9-11). Kako je i osječka trica na visokih 70% (7-10) u tim se trenucima čini da u košarci ne postoji ništa lakše od proturanja lopte kroz obruč s razine perimetra.

Do kraja poluvremena Goričani održavaju prednost i odlaze na veliki odmor uz prednost 59:47.

U drugom poluvremenu brokeri pokušavaju pojačanom agresijom preokrenuti situaciju ali Baković uzvraća tricama, zakucavanjima i polaganjima pa je prednost Gorice i dalje dvoznamenkasta.

Štoviše, Kovačević je  i dalje pucački raspoložen pa  i ova dionica odlazi na stranu gostiju te je na semaforu 65:80 uoči završnih 10 minuta.

Pet minuta prije kraja Baković postiže tricu kojom Gorica odlazi na preko 20 razlike (92:71) i utakmica je definitivno prelomljena. Tricom Kapuste Goričani hvataju još jednu utakmicu s više od 100 postignutih poena, a konačnih 20 razlike (106:86) potvrđuju da Sesarov stroj i dalje radi kao švicarski sat.

Prava je šteta da navijači ne mogu uživati u atraktivnoj košarci kakvu nam pružaju naši košarkaši jer osim festivala trica ima tu i atraktivnih asistencija, zakucavanja, koševa iz brze tranzicije, uigranih akcija s brzim protokom lopte, pick&rollova i svega ostaloga što ovu igru čini tako privlačnom.

Najraspoloženiji u redovima Gorice bili su Kovačević s 25 i Baković s 21 poenom. Majcunić i Mazalin zaustavili su se na 11, a za ukupno 31 asistenciju najviše su bili zaslužni Kapusta (8), Uljarević (7) i Kalajžić (6).

U redovima domaćih najbolji je bio Dylan James Frye s 25 poena i 6 asistencija.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

Gorica je sada na omjeru 6-1, a već u nedjelju nas čeka teško gostovanje u Dubravi.