Prijava

Vaša prijava

“Energetski nismo mogli izvući ovu utakmicu”


Share

Nije to bila večer košarkaša Gorice. Nakon izlaska iz nove desetodnevne izolacije i briljantne partije u Osijeku, dvoboj s Furnirom izgleda je stigao prerano i ekipa Josipa Sesara nije imala dovoljno vremena za regeneraciju…

No, ludi ritam tek počinje, u utorak u Gradsku sportsku dvoranu dolazi Hermes Analitica pa u četvrtak sinjski Alkar i onda u nedjelju Šibenka.

Furnir je u dvorani u Dubravi napravio upravo ono što je trebalo za pobjedu, izmorio je suparnika koji je cijelu utakmicu imao problema s preciznošću šuta i na kraju se to u neizvjesnoj završnici pokazalo presudnim.

Presudnu ulogu imao je Mislav Brzoja koji je prošle sezone nosio dres Gorice. Na parketu je proveo gotovo svih 40 minuta, bilo je i pogrešaka zbog umora, ali je na kraju zabio 26 poena (8/16), uz 11 skokova i osam asistencija.

Najbolje mu je parirao Lovro Mazalin s 20 poena, ali nije mogao sam bez šire podrške suigrača.

 

Bio je to i zanimljiv trenerski okršaj Vladimir Krstića i Josipa Sesara, igračkih legendi Cibone od prije 20 godina. Krle je ovaj put nadmudrio ‘mostarskog Jordana‘…

Vladimir Krstić, trener Furnira:

“Najprije bih čestitao svojim igračima koji su ispoštovali sve što smo pripremili. Znali smo gdje je Gorica najopasnija, zaustavili smo šut za tri poena, dobro su skakali, dobro se vraćali u obranu i na kraju, kao što sam im i rekao prije utakmice da će se sigurno pružiti šansa, zaista se i pružila i mi smo to i iskoristili. Brzoja je ovdje najiskusniji i danas je bio stvarno fantastičan, skoro je imao triple double i svi smo sretni zbog njega i zbog ekipe i što se potrefilo da je bio i prijenos na televiziji. Kad dobiješ utakmicu protiv protivnika koji je bio velik favorit, to je veliki podstrek za dalje.”

Goričani su ubacili tek osam trica, iz čak 32 pokušaja. Bio je to recept za drugi ovosezonski poraz.

“Mi smo danas bili jako loši, došla je na naplatu energija koju smo izgubili i jednostavno energetski nismo mogli izvući ovu utakmicu. Moramo raditi na tome da se vratimo što prije. Danas nisu ulazili šutevi, ali to ne umanjuje pobjedu Furnira. Svaka im čast, zasluženo su pobijedili, ali mislim da mi nismo bili na pravom nivou,” kratko i jasno je poslije izgubljene utakmice rekao trener Sesar.
Vremena za žalovanje nema, jer je već u utorak na rasporedu dvoboj s Hermes Analiticom, fenjerašem koji je u devet nastupa tek jednom slavio. Reklo bi se, idealan protivnik u ovom trenutku za Sesarovu momčad.