Prijava

Vaša prijava

Bikovi deklasirali analitičare


Share

GORICA 21 33 23 36 113
HERMES 18 16 12 21 67

Gorica i Hermes Analitica danas popodne odigrali su zaostalu utakmicu 10. kola HT Premijer lige. Poslije neočekivanog poraza u Dubravi Goričani su prikupili snage i odigrali onako kako trener od njih očekuje. Ubitačan ritam, brza tranzicija, dalekometni ubačaji, pick&roll… bili bi više nego dovoljni i za nekog moćnijeg suparnika. No, nije sve krenulo po planu…

 

Analitičari su bolje otvorili utakmicu i poveli 5-0 zahvaljujući dvici Gazića i trici Marcelića.
Batur uzvraća tricom, a Kalajžić uskoro dovodi Goricu na +4 (11-7). Međutim, Mileković i Gazić vežu nekoliko poena i i gosti su ponovo u prednosti (13:16).
Mazalin i  Uljarević vraćaju bikove u pozitivu (17-16), a Gazić po zadnji put dovodi goste do prednosti (17-18).
Naime, 3 sekunde prije kraja Kapusta pogađa jedno slobodno bacanje za izjednačenje i kad se očekivao zadnji napad analitičara Kapusta krade loptu i u zadnjoj sekundi prve četvrtine pogađa tricu za 21-18.
Ovo kao da je otvorilo fergazere u ekipi Josipa Sesara te u 2. četvrtini gledamo pravi uragan domaćina koji ubacuje dvije brzine više. Ovu dionicu Gorica dobiva 33-16 i praktično rješava pitanje pobjednika. 
Poslije velikog odmora gledamo vrlo atraktivnu košarku Sesarovog stroja, a Mazalin, Uljarević, Ljubičić i ostali zatrpavaju koš demoraliziranih gostiju iz svih pozicija.
U zadnjoj četvrtini bikovi postižu čak 36 poena i prava je šteta da u brzoj i atraktivnoj košarci još uvijek ne mogu uživati košarkaški sladokusci.
Konačnih 113-67 potvrda je da se Gorica vratila u pobjednički ritam, a Hermes Analitica ipak je štedila snage za Kup utakmicu protiv Belišća.
Raspucane Goričane predvodio je Lovro Mazalin koji je već do poluvremena ostvario double-double učinak (11 poena i 10 skokova), a do kraja je postigao 21 koš uz 17 skokova. Njemu uz bok bili su  Karlo Uljarević sa 17 poena, 6 skokova i 4 asista te  Krešimir Ljubičić sa 16 koševa, 7 skokova i 5 asistencija. Popis od čak šest dvoznamenkastih strijelaca nastavljaju Ante Mašić s 13 te  Ivan Majcunić i Maj Kovačević s 10 poena.
Analitičare su predvodili Darko Gazić s 14 i Bruno Perić s 10 poena.
Josip Sesar: “Otvorili smo utakmicu pod dojmom poraza u Dubravi. Malo se osjetila ta nervoza. Znao sam da će nam trebati određeni period da to prođe. Već u 2. četvrtini smo ulovili svoj ritam i do poluvremena riješili utakmicu. Ono što mi je bilo bitno da se nakon svega igrači dobro istrče, da ulove dobar ritam, da pogode šuteve, dečki su sve to obavili i ja im čestitam.”
Mate Kalajžić: “Malo smo na početku podcijenili protivnika i ušli smo mlitavo i neorganizirano. Kasnije smo ušli u malo bolji ritam u koji se moramo vratiti za ove malo ozbiljnije utakmice. Pogotovo nakon ove izolacije i korone je bitno da se što prije vratimo i igramo kako treba.”
Zvonimir Mravak: “Čestitao bih prvo igračima Gorice, zasluženo su pobijedili. Razlika je i prije utakmice bila jasna i evidentno je bilo da će Gorica pobijediti. Nama je u biti bio cilj malo sačuvati nositelje igre jer nemamo široku rotaciju, a za dva dana imamo Kup utakmicu u Belišću što bismo htjeli dobiti da se plasiramo u završnih osam. Cilj nam je bio da se nitko ne ozlijedi i da privedemo utakmicu kraju, a s mislima smo već u Belišću.”
Kristijan Šutalo: “Bila je ovo utakmica koju smo odigrali s pola gasa jer spremamo se za Belišće i neke bitnije utakmice. Treba se pripremiti za te utakmice koje su nama važnije. Protiv ABA ligaša nemamo za sada afinitete ići na pobjedu tako da smo odigrali utakmicu kako smo mogli. Oni su pokazali da su bolji i ja im čestitam na pobjedi.”