Prijava

Vaša prijava

Baković: “Bilo je malo hrđe na početku”


Share

Košarkaši Gorice jučer su upisali još jednu uvjerljivu pobjedu. Zabok se dobro držao veći dio 1. poluvremena, a Goričani su polako i strpljivo igrali svoju igru. Dubina rotacije i ritam koji proizlazi iz toga te veliki broj dobro uigranih akcija na kraju su došli do izražaja. Ni treća izolacija zbog korone nije ostavila dublji trag na bikovima, a Sesarov stroj i ovaj put je samljeo goste iz Zaboka

Luka Tomas, igrač Zaboka: “Na kraju uvjerljiva i zaslužena pobjeda Gorice. Pokazali su kvalitetu, ipak oni ove godine igraju ABA2 ligu. Pokazali su da su jedna od najboljih ekipa u Hrvatskoj i da ozbiljno kroje vrh domaće košarke.  Mi se sad idemo spremiti za jako važnu utakmicu protiv Hermesa i da pokušamo to dobiti.”

Ivan Tomas, trener Zaboka: “Čestitao bih ekipi Gorice na zasluženoj pobjedi. Mislim da su danas jednostavno bili bolji protivnik. S druge strane žao mi je prvog poluvremena. Dobar dio mi smo vodili, dobro smo igrali, dobro izgledali. Koštale su nas dvije rupe igri kada smo nakon vodstva od 6 razlike u dvije minute otišli na -10 i to nas je poljuljalo. U drugom poluvremenu dugo nam je trebalo da uđemo u ritam i onog trena kad smo ušli spustili smo se ispod 10. Ali do izražaja je opet došla kvaliteta Gorice koja nas je u dvije-tri minute slomila i otišla na mirnih i zasluženih 20 razlike.”

 

 

Marko Baković: “Napokon smo se vratili utakmicama, nakon još jedne pauze. Bili smo ‘gladni’ igranja i natjecanja. Bilo je malo ‘hrđe’ na početku, dok nismo malo povezali svoje redove. Bilo je dosta izgubljenih lopti i olako primljenih koševa, ali kasnije su stvari sjele na svoje mjesto. Idemo dalje,” poručio je nakon dvoboja Baković.

Josip Sesar: “Nakon još jednog izlaska iz izolacije mislim kako smo dobro reagirali. Bilo je malo nervoze kod igrača, ali sve to pripisujem nekoj želji da sve to ponovno krene. Mislim da su momci dobro reagirali, vidi se da neki igrači nisu u dobrom fizičkom stanju, ali to ćemo kroz treninge i utakmice pokušati dignuti. Čestitao bih svojim igračima na ovoj zasluženoj pobjedi i na 28 asistencija, što znači da je bilo timske igre i kombinatorike,” zaključio je trener Sesar.