Prijava

Vaša prijava

Poraz na Višnjiku


Share

KK ZADAR – KK GORICA 74:55 (14-17, 25-8, 17-16, 18-14)

Zadar je u derbiju 14. kola HT Premijer lige svladao Goricu rezultatom 74:55. Susret koji je direktno odlučivao o vodećem mjestu na prvenstvenoj ljestvici u potpunosti je pripao domaćinu.

Zadar je atraktivno otvorio utakmicu nakon što je Carter od table bacio loptu za snažno zakucavanje Onuakua. Gorica se ukazala s dvije trice Mazalina i na kraju dobila 1. četvrtinu. Zadrani su u drugoj četvrtini nakon rezultata 25:25 zaigrali u višem tempu te su na poluvremenu imali prednost od +14.

U drugom poluvremenu je momčad Ivana Perinčića (umjesto bolesnog Mršića) držala kontrolu nad utakmicom i nisu dopuštali da im se prednost smanji ispod 10 poena razlike.

Veliki faktor zadarske pobjede bila je odlična obrana, zadržali su Goricu koja jedna od boljih napadačkih ekipa u ligi na 55 poena. Od povratka s reprezentativne pauze i samoizolacije, Zadar u obrani drži visok intenzitet, što je jedan od razloga upisanih tri pobjede u četiri utakmice.

Trener Veljko Mršić je prije susreta dobio temperaturu te nije vodio utakmicu iz sigurnosnih razloga.

Justin Carter je bio najbolji strijelac sa 17 poena uz 9 skokova. Domagoj Vuković je imao 14 poena i uhvatio 9 skokova, a Kodi Justice je upisao 11 poena.

Za Goricu je Krešimir Ljubičić upisao 14 poena i 8 skokova.

KOMPLETNA STATISTIKA

Ivan Perinčić, trener Zadra: “Čestitke mojoj ekipi na pobjedi. Mislim da smo odigrali jako dobru obranu tijekom cijele utakmice. Imali smo neke padove u igri što mi se nije svidjelo. Igrači su vidjeli da ova utakmica ide u našu korist, ali mi moramo igrati kao ekipa od prve do zadnje minute. Mi moramo igrati svih 40 minuta fokusirano i energično. Jedino tako ćemo moći pobijediti svakoga. Ali igrači su se tražili u napadu, pokušavali smo dobiti tu širinu. Dosta sam rotirao, tražio sam igrače koji će najbolje odgovoriti na obrambene zadatke i mislim da smo tu napravili dobar posao. Čestitke mojim igračima, nije bilo lako nakon svih ovih putovanja. Čeka nas težak raspored, ali idemo utakmicu po utakmicu.”

Josip Sesar, trener Gorice: “Čestitke Zadru na pobjedi.”

FOTO: Zvonko Kucelin

 

Gorici sada slijedi derbi protiv Cibone i  pred bikovima je samo nekoliko dana da se što bolje pripreme za ovaj susret.