Prijava

Vaša prijava

Mašić: “Vjerujem u pobjedu”


Share

Prošla kalendarska godina je iza nas i teško je dati precizan rezime kakva je bila.

Iako su pred Goričanima padali Cibona, Split, Zadar i mnogi drugi, a bikovi držali jednu od četiri vodeće pozicije u sezoni 2019./2020. kruna uspjeha je izostala jer prvenstvo je prekinuto zbog epidemioloških mjera nakon 2/3 odigranih utakmica .

SONY DSC

Slično je bilo i u prvom dijelu sezone 2020./2021. Gorica je počela odlično, u jednom trenutku držala i 1. poziciju, ali tada su uslijedili prekidi zbog korone i forma je poljuljana. Josip Sesar i ostatak stručnog tima ipak su uspjeli izvući maksimum od ekipe u ovako teškim okolnostima i zadržati Goricu pri vrhu tablice, uz bok Ciboni i s minimalnim zaostatkom za ekipom Zadra. Dvije vezane pobjede na isteku 2020. godine ulijevaju nadu u uspješan početak 2021.g.

SONY DSC

O svemu s porazgovarali s najiskusnijim igračem u rosteru, Ante Mašićem.

Ante Mašić: “Prošla godina bila je jedna od najuspješnijih u povijesti kluba. Igrali smo odlično kako u prvenstvu tako i u Kupu. Taman kad smo podigli formu na najviši nivo i  pobijedili Zadar uslijedio je prekid prvenstva. Na žalost, nije se nastavilo i ostali smo bez mogućnosti da završimo sezonu na senzacionalan način. Nova sezona za nas je počela s najtežim rasporedom, ali počeli smo odlično s tri pobjede. Na nesreću uslijedilo je nekoliko izolacija zbog korone i poremetio nam se ritam pa su se desili i neki neplanirani porazi. Svejedno smo se digli i nastavili s radom koliko je bilo moguće tako da smo se održali u samom vrhu i zaključili godinu s dvije teške pobjede. Nadam se da ćemo u novoj godini ostati na istom nivou, samo da ne bude više prekida i da prođe ova epidemija.”

Novu godinu Goričani otvaraju protiv ekipe s kojom su zatvorili staru godinu – Šibenke. Teško izborena pobjeda nagovještava još jednu neizvjesnu utakmicu, ali ovaj puta u Draženovom gradu.

Ante Mašić: “Igrali smo protiv Šibenke prije nekoliko dana i pokazalo se da je to jedna vrlo nezgodna ekipa. Imaju odličnog trenera i igrače, a još im je nedostajao jedan igrač iz visoke linije. Naš dojučerašnji suigrač, Milija Miković, ove sezone je među boljim  pojedincima u protivničkoj ekipi. Međutim, mi idemo po pobjedu jer tako ulazimo u svaku utakmicu bez obzira na protivnika. Sigurno će nam biti puno teže na njihovom parketu, ali ako odigramo kako znamo i možemo vjerujem u pobjedu” – zaključio je popularni Maške.

O protekloj sezoni i planovima za budućnost govorili su i Duško Radović, Josip Sesar, Ljubo Prgomet i treneri mlađih kategorija u emisiji Sportska liga: 389. emisija SPORTSKA LIGA

Utakmica je na rasporedu u utorak 5. siječnja s početkom u 17 sati, a prijenos je na HKS-TV.