Prijava

Vaša prijava

U novu godinu krenuli s pobjedom


Share

Košarkaši Gorice ušli su u 2021. godinu vrlo važnom gostujućom pobjedom protiv Šibenke, protivnika protiv kojeg su zatvorili staru godinu.

Pomoćni trener Bože Radoš ponovno je odmijenio Josipa Sesara u vođenju momčadi, a otvaranje utakmice opet je pripalo Šibenčanima. Unatoč odsutnom Freemanu, Miković, Širko i Šarić krenuli su furiozno i uneredili obranu bikova dobivši prvu četvrtinu 25:13. Ovaj trojac postigao je sve šibenske poene u prvoj dionici.

U 2. četvrtini u strijelce se upisuju Andabaka i Solomun te je u 13. minuti već +17 za domaću momčad (32:15). Radoš je smirivao svoje igrače i koristio širinu klupe da promijeni tijek utakmice znajući da Šibenka ne može držati ovako visok ritam cijelu utakmicu. Uljarević i Kalajžić s dvije trice vraćaju Goricu u život i s još nekoliko poena Ljubičića Goričani do poluvremena smanjuju na podnošljivih -10 (43:33).

U 2. poluvremenu gledam skroz drugu priču. Razigrali su se Mazalin i Baković pa se prednost domaćih brzo topi.

Gorica u 2 navrata prelazi u minimalno vodstvo, ali uoči zadnjih 10 minuta domaćini su još uvijek u pozitivi (56:54).

U zadnjoj dionici Kovačević s 12 poena  vodi bikove do 25:11, a ispuhani domaćin nije imao snage niti da pokuša zakomplicirati završnicu kao što su to učinili prije nekoliko dana u Gorici. Na kraju zasluženih 67:79 u korist Goričana koji ovom pobjedom privremeno drže 1. mjesto na tablici.

Goricu je predvodio Lovro Mazalin s 18 poena i 9 skokova. Kvalitetu unutarnje linije dopunio je Krešimir Ljubičić s 15 koševa i 9 skokova. Iz vanjske linije koš domaćih najviše su rešetali  Karlo Uljarević i Maj Kovačević svaki s 12 poena.

Kod domaćih je najefikasniji bio Milija Miković s 26 koševa čemu je nadodao i 6 skokova. Na 18 poena zaustavio se Henrik Širko, a Domagoj Šarić postigao je 12 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

Treća je ovo u nizu pobjeda bikova i sve je primjetnije da  se polako vraćaju u onu formu koja ih je krasila na početku sezone kada su srušili Split i Zadar. Sljedeća utakmica je protiv Alkara u Sinju i sigurno je jedino to da nas očekuje jednako uzbudljiva utakmica poput ove, a nadamo se i s jednakim završetkom.