Prijava

Vaša prijava

Sutra u Sinj na megdan protiv Alkara


Share

Goričani su 2021. godinu otvorili gostujućom pobjedom na Baldekinu te prije nego što je Zadar odigrao svoju utakmicu 16. kola privremeno zaposjeli 1. mjesto HT Premijerigaške ljestvice.

Bikovi su loše ušli u susret i primili 25 koševa u prvoj četvrtini, no kasnije su se pribrali i u potpunosti preokrenuli rezultat.

Igrali smo protiv Šibenke prije nekoliko dana doma i ovo je bio ‘uzvrat’. Znali smo da će nam biti puno teže jer su oni bolji na svom parketu. Dosta smo bili loši u prvom poluvremenu, ali smo ostali mirne glave, digli smo agresivnost i to nam je donijelo pobjedu” – izjavio je Maj Kovačević poslije utakmice u kojoj je postigao 12 poena u posljednjoj četvrtini.

U prvoj utakmici su nam stvarno zaprijetili u zadnjim minutama. Danas su momci stvarno željeli ovu pobjedu, možda i previše pa nije bilo pravog ritma u prvom poluvremenu. Nije bilo niti šuta, niti prodora i dodavanja. Jednostavno, nismo bili dobri. Na poluvremenu u svlačionici smo se ‘skupili’, digli smo intenzitet i hvala Bogu došli smo do pobjede. Čestitam svojim dečkima na karakteru – naglasio je pomoćni trener Bože Radoš koji je vodio i ovu utakmicu te zabilježio 2. uzastopnu pobjedu protiv Šibenke.

Karlo Uljarević pogodio je neke važne trice uz visok postotak uspješnosti (4 od 7) te  znatno doprinio pobjedi momčadi.

Da, pogodio sam neke trice, ali to mi je posao. Puno je važnije da smo se kao ekipa digli nakon malo lošijeg ulaska u utakmicu. Prilagodili smo se protivniku, odigrali puno koncentriranije pogotovo u obrani i poveli u 3. četvrtini. Do kraja smo skroz preokrenuli i zasluženo smo pobijedili.

– Sada ste uz bok Ciboni i samo jedan korak iza Zadra.

To sam i govorio kada sam dolazio u Goricu. Ovo je odlična ekipa s puno kvalitetnih igrača koji su već igrali na visokoj razini i spremna je boriti se za trofeje. Imamo sjajnog trenera, dobro treniramo i što je najbitnije dobra smo klapa. Uvjeren se da ćemo do kraja prvenstva zadržati jednu od prve četiri pozicije.

– Sljedeća prepreka vam je ekipa Alkara.

Bit će to sigurno jedna dobra utakmica kakva je bila i prije 2 tjedna u Velikoj Gorici. Onu su jedna kvalitetna ekipa i namučili su nas iako im nije igrao prvi plej Echols. Ne znam hoće li sutra igrati, ali sigurno je da su oni puno opasniji na domaćem parketu i da će biti još agresivniji te će ovo biti potpuno drukčija utakmica. Mi se polako vraćamo u onaj stari ritam, igramo sve bolje i vjerujem u još jednu pobjedu” – najavio je Uljarević.

Utakmica se igra u subotu 9. siječnja s početkom u 19 sati, a prijenos je na HKS TV-u.


Naši zadrugari srcem za Banovinu