Prijava

Vaša prijava

Buzzer-beater Batura za pobjedu u Sinju


Share

ALKAR 18 15 17 23 73
GORICA 15 9 27 23 74

U 2. četvrtini gledamo igru s puno kontakta u kojoj se Alkari bolje snalaze i do poluvremena povećavaju vodstvo na 33:24. Samo 9 poena Gorice u ovoj dionici može se objasniti i činjenicom da su prvo slobodno bacanje u 1. poluvremenu dobili tek u 20. minuti.

Poslije velikog odmora domaćini dolaze i do svoje najveće prednosti. Naime, u 23. minuti poslije dvije vezane trice Kučana rezultat je 41-29. Srećom, tricama uzvraćaju Kalajžić i Mašić i prednost domaćih se topi.

Nešto kasnije Kalajžić vraća bikovima prednost (42:43) i od tada se ekipe stalno izmjenjuju u vodstvu. Četvrtinu završava Ljubičić za +1 Gorice uoči zadnjih 10 minuta (50:51).

Zadnja dionica vrlo je neizvjesna. Niti jedna ekipa ne može napraviti veću razliku od 3 poena i utakmica ulazi u završnicu unutar jednog posjeda. Na minutu i pol do kraja Varence postiže tricu za 66:63, ali Kovačević ekspresno uzvraća za još jedno izjednačenje. Na novu tricu Kučana uzvraća Kalajžić dvicom i slobodnim bacanjem. Echols dovodi Sinjane u novo vodstvo (71:69), a na drugoj strani Baković promašuje oba bacanja na 20 sekundi do kraja.

Tada kreće serija prekršaja i slobodnih bacanja. Varence i Echols pogađaju i promašuju po jedno, a Kalajžić postiže oba. Na 5 sekundi do kraja posjed je za Goricu ispod vlastitog koša pri vodstvu domaćina 73:71. Lopta nekako dolazi do Batura koji stoji na perimetru i u zadnjoj sekundi lansira Pershing raketu koja cijepa mrežicu za 73:74 i pobjedu bikova u još jednoj infarktnoj završnici.

Bože Radoš, koji je opet odmijenio nedovoljno oporavljenog Sesara, dobro je osmislio kako se izvući iz teške situacije u kojoj se Gorica našla 20 sekundi prije kraja, a doza sreće ispratila je hrabre bikove koji su sada na omjeru 12-3 i ponovo privremeno drže 1. mjesto na tablici.

 

Goricu je predvodio Mate Kalajžić s 12 poena i 5 asistencija. Ivan Batur osim pobjedničke trice upisao je  11 poena, 7 skokova i 4 asistencije. Lovro Mazalin uz 11 poena ubilježio je 7 skokova, a 11 poena imao je i Ante Mašić. Krešimir Ljubičić zabilježio je double-double učinak s 10 koševa i 10 skokova, a Borna Kapusta istaknuo se s 8 asistencija.

Kod domaćina najefikasniji su bili Echols s 21 košem i Kučan s 13 poena i 8 skokova.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA CIJELE UTAKMICE