Prijava

Vaša prijava

18. kolo HT Premijer lige: Bikovi dočekuju brokere


Share

18. kolo HT Premijer lige Gorica dočekuje na visokom 2. mjestu s omjerom pobjeda i poraza 12-3. Samo su košarkaši Zadra bolji s omjerom 13-2, a poravnati se može još samo Cibona koja je trenutno na 10-3.

Bikovi imaju pozitivan niz od 4 pobjede (dvije protiv Šibenke i dvije protiv Alkara), a da bi ga produžili na 5 pobjeda morat će sutra dobiti utakmicu protiv brokera iz Osijeka. Osječanima trenutno ne cvjetaju ruže, ali su uvijek neugodan protivnik i nikako ih se ne smije podcijeniti.

SONY DSC

Marko Baković, krilni centar Gorice, nakon povratka s Islanda zadovoljan je kako se stvari razvijaju u ovoj sezoni i što su Goričani konstantno u vrhu domaće košarke, a čeka ih i međunarodni iskorak u ABA2 ligi.

Marko Baković: “Čeka nas teška utakmica protiv Vrijednosnica Osijek. Oni su malo promijenili ekipu u odnosu na prošli put. Imaju i novog trenera i drukčiji koncept igre. Moramo se prilagoditi i pripremiti za drukčiju utakmicu u odnosu na prošli put. Oni igraju sa suženom rotacijom pa ih moramo lomiti ritmom, na trku i angažman.

Vratio nam se i Sesar koji je odradio zadnjih nekoliko treninga na svoj specifičan način  tako da se i među igračima osjeća veće samopouzdanje koje nam je neophodno. Sve u svemu dobro ćemo se pripremiti  ako pružimo najbolje od sebe pobjeda ne bi smjela izostati.”

SONY DSC

Goricu nakon domaćih očekuju i međunarodne obaveze. Odmah nakon utakmice putuje su u Banja Luku na drugi balon ABA2 lige.

Marko Baković: “Već od utorka nas čekaju tri utakmice ABA2 lige pa bi bilo odlično da tamo otputujemo s pobjedom i u pozitivnom ozračju. Bit će naporno jer putujemo odmah nakon utakmice pošto moramo obaviti testove na Covid 19. Prvi balon smo propustili zbog korone i sada ćemo napokon zaigrati i izvan Hrvatske” – zaključio je popularni Baka.

Utakmica protiv Vrijednosnica Osijek na rasporedu je u nedjelju 17. siječnja s početkom u 17 sati, a prijenos je na HTV 2.