Prijava

Vaša prijava

Sesar i Uljarević: “Piše se pobjeda”


Share

Neizvjestan dvoboj odigrali su jučer košarkaši Gorice i Osijeka koji je odlučen tek u produžetku. Bikovi su bili odmorniji i imali više snage da u dodatnih pet minuta zaključe ovu utakmicu. Unatoč činjenici da nisu imali šuterski dan novi vrijedni bodovi ubilježeni su “na mišiće”. Raduje i podatak da je čak 6 igrača imalo dvoznamenkasti učinak, a najbolji je ovaj puta bio Mate Kalajžić s 15 poena i 10 asistencija. 

S novom pobjedom Gorica je opet privremeno na 1. mjestu prvenstvene ljestvice s omjerom 13-3 što svakako može veseliti trenera Sesara:

Josip Sesar: “Čestitke igračima na pobjedi, ali čestitke i Osijeku koji se predstavio u jednom jako lijepom izdanju. Pogodili su puno šuteva u čemo smo možda i mi malo pomogli s nekom lošijom obranom. Međutim, piše se pobjeda. Mi smo protekli tjedan imali  nekoliko napornih treninga tako da su momci bili malo tvrdi šuterski. To će se, nadam se, ispraviti u narednom periodu. Idemo dalje, tu smo gdje jesmo, pobjeda po pobjeda pa ćemo vidjeti gdje će nas dovesti” – zaključio je Sesar.

Karlo Uljarević: “Pobjeda danas protiv Osijeka bila je jako teška utakmica za nas. Znali smo da su promijenili par igrača i da im je novi trener došao prije nekoliko utakmica. Možda smo zato pre olako shvatili ovu utakmicu, mislili smo da ćemo pobjediti lakše nego što je to ispalo. Na kraju smo pokazali karakter i izvukli pobjedu u produžetku. Pobjeda se piše, to je jedino bitno. Za dalje treba samo raditi, dobro trenirati i mislim da ćemo se iz utakmice u utakmicu dizati” – riječi su igrača poteklog iz osječke škole košarke.

Bikovi su u proteklih par tjedana vezali 5 pobjeda pa puni optimizma putuju na drugi balon ABA 2 lige. S obzirom da su prvi balon propustili zbog korone teško je govoriti o bilo kakvim očekivanjima jer su nam protivnici velika nepoznanica. Gorici je ovo prvi međunarodni iskorak u povijesti kluba i sigurno je da će treneri i igrači učiniti sve da nas prezentiraju na najbolji način.

Josip Sesar: “Čeka nas drukčija košarka na koju naši igrači nisu navikli. U domaćem prvenstvu se svi igrači međusobno poznaju i znamo što možemo očekivati od kojeg protivnika. Sada se situacija razlikuje, novi protivnici, drukčiji  stil igre, drukčija su očekivanja i zadaci pred igračima. Vidjet ćemo kako će to izgledati na terenu, no mi smo spremni za nove izazove i jedva čekamo da počne”.