Prijava

Vaša prijava

Sesar: “Presudili su detalji”


Share

PHOTO: ABA League/Dragana Stjepanović

Nakon propuštenog prvog balona ABA 2 lige koji se igrao na Zlatiboru, košarkaši Gorice jučer su odigrali svoju prvu utakmicu u ovom natjecanju. Drugi balon ABA 2 lige igra se u Banja Luci, a prvi protivnik nam je bila vodeća ekipa Studentskog centra iz Podgorice koja do sada ima upisane sve pobjede. Riječ je zapravo o drugoj momčadi Budućnosti koja je neporažena i u crnogorskom prvenstvu. Dakle, nije mogao teži protivnik za prvi iskorak bikova van hrvatskih okvira.

Momčad koja odiše snagom i energijom više nego li kvalitetom nametnula je žestok ritam na početku utakmice, a pomalo impresionirani Goričani nisu se snašli u prvim minutama i vrlo  brzo su bili u dvoznamenkastom zaostatku.

Međutim, kako je utakmica odmicala Sesarovi igrači sve više su se adaptirali na protivnika i na kraju čak prešli u vodstvo. U finišu je odlučivala jedna lopta, a bikovi nisu iskoristili čak dva napada u zadnjih 20 sekundi kojima su mogli do pobjede ili bar produžetka.

Bez obzira na poraz, Gorica se prezentirala u vrlo dobrom izdanju i zamalo nanijela prvi poraz Studentskom centru u sezoni 2020./21. što budi optimizam za sljedeće utakmice. Ukoliko protiv ovakvih ekipa Goričani budu bolje kontrolirali skok (41-21 za studente) i branili reket nema sumnje da će pobjede biti češće nego porazi, a svjestan je svega i strateg Gorice Josip Sesar.

Josip Sesar: “Odigrali smo jednu hrabru utakmicu, borili smo se do samoga kraja, a utakmicu su presudili detalji, odnosno naš manjak koncentracije. Najviše mi je žao što smo imali dva napada za pobjedu, a nismo uspjeli šutnuti na koš. Umjesto toga, jedan faul u napadu, pa jedna izgubljena lopta… Međutim, što je tu je. Idemo dalje, polako se pripremamo za završnicu sezone, imamo posljedice te dugotrajne karantene. Iz ove utakmice mogu biti zadovoljan načinom na koji smo odgovorili na fizički vrlo zahtjevnu igru, koju je nametnuo Studentski centar, no rezultatom nisam zadovoljan. Ne bih bio ni da smo izgubili od puno jačeg protivnika od ovog” – kazao je trener Sesar na kraju.

Gorica je sutra trebala igrati protiv Rabotničkog iz Skopja, ali ta se ekipa zbog korone nije pojavila u drugom balonu pa će svoju zadnju utakmicu bikovi igrati u subotu protiv Lovćena 1947.

Post game press conference

Video highlights