Prijava

Vaša prijava

Međunarodni iskorak goričke košarke


Share

Košarkaši Gorice protekli su tjedan nastupom u 2. balonu ABA 2 lige učinili povijesni iskorak našeg kluba izvan okvira domaće košarke. Prvi balon smo propustili zbog korone, ali smo  u drugom prezentirali hrvatsku košarku na najbolji mogući način. Poraz na jednu loptu od Studentskog centra (koji su jedina neporažena ekipa) već je zaboravljen. Uslijedili su bodovi protiv Rabotničkog (bez borbe) i jučerašnja, prva “prava” međunarodna pobjeda Gorice u nekom službenom natjecanju koja je ubilježena protiv Lovćena 1947.

Igrači Josipa Sesara sjajno su se pripremili za ovu utakmicu, na startu otvorili s 5:0 i 9:2 te vodili od početka do kraja utakmice. U završnici se ekipa s Cetinja približila na par poena zaostatka, ali su Baković s 4 vezana poena i Majcunić s 2 prevažna slobodna bacanja riješili pitanje pobjednika na vrijeme na zadovoljstvo svojeg trenera.

Josip Sesar: “U svakom slučaju mislim kako smo zasluženo pobijedili. Prvo poluvrijeme smo odigrali u sjajnom, visokom intenzitetu, ali u nastavku je momčad Lovćena promijenila način obrane, puno su preuzimali i u nekim trenucima se nismo najbolje snašli. Međutim, ono što je najvažnije, nismo gubili glavu, završnicu smo odigrali sjajno i čestitao bih svojim igračima na prvoj međunarodnoj pobjedi i svom klubu zaželio bih još ovakvih nastupa kao što je bio ovaj” – zadovoljno je zaključio glavni strateg Goričana.

Potezi utakmice – Marko Baković

Video highlightsi utakmice

Slavlje Goričana nakon utakmice

Pred Goricom su sada obaveze u domaćem prvenstvu i teško gostovanje u Škrljevu protiv Adria Oila u nastojanju da se ostane u vrhu HT Premijer lige.

 
 

PHOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović