Prijava

Vaša prijava

Nastavljen niz pobjeda u HT Premijer ligi


Share

Pomalo smo se pribojavali kako će igrači Gorice reagirati nakon obaveza u ABA 2 ligi, ali Sesarov stroj i ovaj puta je na svoj prepoznatljiv način došao do 6. uzastopne pobjede u HT Premijer ligi.

Nije bilo lako, ali ekipa Adria Oila ovaj puta nije mogla izdržati ritam goričkih košarkaša. Izmjena koševa nakon brze tranzicije ili poslije dobro uigranih akcija uz dobar postotak trice iznad 40% bila je više nego dovoljna za novu, važnu pobjedu.

Gorica otvara tricom Kovačevića i gotovo cijelu četvrtinu je u vodstvu ali se ne uspijeva znatnije rezultatski odvojiti te 1. dionica završava 18:20.

Drugu četvrtinu otvara lijepim ulazom Krapić za vodstvo Gorice 18:22, a u 13. minuti Majcunić podiže vodstvo na +8 (21:29).

Međutim, tricom Pilepića i košem Jelenkovića naftaši smanjuju na 26:29 i ne dozvoljavaju bikovima da odu na dvoznamenkastu razliku.

U 17. minuti Pilepić tricom i dodatnim bacanjem vraća utakmicu u potpuni egal jer na semaforu je 34:34. Na sreću, u tim se trenucima razigrao Mašić koji veže 7 poena i osigurava Goricu vodstvo na poluvremenu 36:43.

Goričani su u prvom dijelu za dva šutirali izvrsnih 81% (13-16), a domaćine je u igri držao duplo veći broj postignutih trica (6-3) i nešto bolji skok (14-19).

Poslije velikog odmora Gorica kreće s čvršćom obranom i zakucavanjem Batura nakon istrčane kontre bikovi su na +11 38:49.

Međutim, zbog nekoliko izgubljenih lopti u napadu Gorica ne uspijeva prelomiti utakmicu nego dopušta igračima Škrljeva povratak na 44:49. Do kraja četvrtine gledamo podjednaku borbu, a rezultat uoči zadnjih 10 minuta je 54:60.

Zadnju četvrtinu otvara slobodnjacima Barnjak, ali tada igrači Josipa Sesara rade seriju 12:0 zahvaljujući 7 poena Kalajžića i 5 Bakovića. Na semaforu je 56:72 i utakmica je  takoreći prelomljena.

Nakon toga  obje ekipe su se raspucale. Za Goricu bilježimo dvije trice Majcunića, te po jednu Mazalina, Mašića i Batura. Bikovi održavaju stečenu prednost i rutinski privode utakmicu kraju. Serijom 6-0 u zadnjoj minuti domaćini postavljaju konačnih 80:89 i ublažavaju poraz.

Zaslužena pobjeda Gorice na uvijek neugodnom gostovanju i novi bodovi s kojima ekipa Josipa Sesara ostaje u vrhu s omjerom 14-3.

Goricu je predvodio Ivan Majcunić sa 16 poena. Ante Mašić zaustavio se na 14 poena koliko je bez iti jednog promašaja stavio i Mate Kalajžić. Listu dvoznamenkastih strijelaca zatvorio je Ivan Batur s 10 koševa.

Domaćine su predvodili Martin Robertson s 18 i Josip Barnjak sa 16 poena.

Pred Goricom je sada domaći susret protiv Sonik Puntamike 31. siječnja.

SNIMKA UTAKMICE

KOMPLETNA STATISTIKA