Prijava

Vaša prijava

Predstoji nam iznenađenje prvenstva


Share

Košarkaši Gorice napreduju iz sezone u sezone. Nakon što su prije par sezona s omjerom 22-0 dohvatili HT Premijer ligu odmah su postali pravi hit. U prvoj premijerligaškoj sezoni prije dvije godine po prvi puta su ulovili doigravanje za prvaka Hrvatske u koje su krenuli sa šeste pozicije, a prošle sezone su bili još bolji. U trenutku kada su držali treću poziciju s omjerom 15-6 korona je prekinula prvenstvo. Međutim, ove sezone momčad Josipa Sesara unatoč svim problemima gura još bolje.

Goričani su trenutno drugi na tablici s omjerom 14-3 i samo je Zadar ispred njih s jednim porazom manje. 

Josip Sesar: “Mislim da smo odradili jako dobru sezonu u dosadašnjem dijelu, osim jednog kiksa protiv Dubrave, iako je Dubrava odigrala odlično tu utakmicu. Sve ovo ostalo mogu manje-više biti zadovoljan načinom na koji smo to odradili. Imali smo puno problema uzrokovanih tim prekidima i izolacijom zbog COVID-a. U zadnje vrijeme se opet podižemo u formi i polako se kompletiramo.”

Bikovi su na domaćem parketu neprikosnoveni sa svih 8 pobjeda, ali sada im u goste stiže jedna neugodna momčad koja je znala zagorčati život čak i vodećem Zadru koji je jedan od samo dva svoja poraza ubilježio upravo protiv Puntamičana. I Josip Sesar svjestan je kvalitete koju posjeduje Sonik Puntamika:

“Sada nam predstoji jedan dobar protivnik, jedno iznenađenje prvenstva koje predvodi odličan trener Hrvoje Vlašić. On ih je posložio kao spoj mladosti i iskustva, pogodio je s pojačanjima i igračima koje su doveli. Međutim mi igramo na domaćem parketu, forma nam je u uzlaznoj putanji i to smo pokazali na turniru ABA 2 lige. To smo pokazali i na ovoj zadnjoj utakmici protiv, mogu reći, odličnog Škrljeva koje se u drugom dijelu sezone jako podiglo u formi i u igri. Mi na domaćem parketu igramo dosta dobro i trebamo se postaviti čvrsto, muški. Odigrati utakmicu u visokom ritmu i visokom intenzitetu i nadam se dobrim vijestima” – zaključio je strateg Gorice Josip Sesar.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju 31. siječnja s početkom u 17 sati.

Ljubitelji košarke mogu je pratiti na HKS TV-u.