Prijava

Vaša prijava

Kovačević: “Ispunili smo sve dogovoreno u svlačionici”


Share

Košarkaši Gorice jučerašnjom pobjedom protiv Sonik Puntamike produžili su svoj pobjednički niz u HT Premijer ligi na 7 utakmica. Također, ovo je bila deveta uzastopna pobjeda Gorice na domaćem terenu u ovoj sezoni čime se Gradska sportska dvorana prometnula u neosvojivu utvrdu bikova. Ovaj niz bio bi još impresivniji kada bismo uračunali pobjede s kraja prošle sezone koja je prekinuta zbog korone.

Vrhunskom predstavom igrači Josipa Sesara podsjetili su na svoja najbolja izdanja s početka sezone. Čvrsta igra u obrani i velika raznovrsnost u napadu nisu gostima davali ni najmanje šanse. Odlazak preko stotke i konačnih 42 razlike rezultat su kontinuiranog rada proteklih tjedana koji su napokon protekli bez prekida zbog korone.

Igrači Gorice kao i trener Josip Sesar bili su zadovoljni prikazanim na parketu.

Josip Sesar: “Čestitam našim igračima na jednoj sjajnoj prezentaciji i utakmici s dosta ritma. Međutim, treba reći i da je Sonik Puntamika došla bez dva važna igrača u rotaciji. Mi smo igrali sa svih 12 igrača večeras i cijelo smo vrijeme lomili protivnika ritmom što je rezultiralo našom velikom pobjedom danas” – izjavio je strateg Gorice poslije utakmice.

Maj Kovačević postepeno se vraća u šutersku formu i prikazuje dalekometnu preciznost po kojoj je poznat. Jučer je imao izvrsnih 57%  za tri poena od  (4 od 7).

Maj Kovačević: “Mislim da smo danas ispunili to što smo se dogovorili u svlačionici. Od prve do zadnje minute smo držali neku našu igru. Sve je počelo s dobrom igrom u obrani i dalje se samo preslikalo u napadu” – riječi su slovenskog snajpera.

Kapetan Ivan Majcunić u zadnje vrijeme igra kapetanski i često je među vodećim strijelcima. Jučer je za samo 16 minuta postigao 14 poena i bio treći strijelac ekipe.

Ivan Majcunić: “Bila je ovo jedna uvjerljiva pobjeda za nas i možemo biti zadovoljni kako smo odreagirali. Sonik se držao na početku nekih petnaestak minuta, a mi smo prelomili  utakmicu u trećoj četvrtini i mirno je priveli kraju.

Jako nam je koristio turnir ABA 2 lige. Tamo smo ipak imali doticaj s malo jačim ekipama. Naše prvenstvo je podijeljeno. Ima jačih ekipa, a ima i ovih nešto slabijih. Mi svaku utakmicu moramo ulaziti jako i igrati na pobjedu u svim utakmicama domaćeg prvenstva. Sljedeća utakmica je protiv Hermes Analitike, jedne momčadi iz donjeg dijela tablice, ali nećemo ih podcjenjivati i idemo na pobjedu” – zaključio je kapetan Gorice.

Gostovanje protiv Hermesa na rasporedu je u nedjelju 7 veljače s početkom u 18 sati, a prijenos je na HKS TV-u.