Prijava

Vaša prijava

Gorica rutinski protiv Hermesa


Share

U 21. kolu HT Premijer lige bikovi su rutinski došli do pobjede protiv domaće Hermes Analitice. Osmom pobjedom u nizu Goričani su dostigli Zadrane i sada su Zadar i Gorica vodeće ekipe prvenstvene ljestvice  s po tri poraza s tim da Zadar ima utakmicu i pobjedu više.

HERMES ANALITICA 19 27 16 26 88
GORICA 30 32 25 28 115

Obje su ekipe nastupile oslabljene neigranjem nekolicine igrača (Kordić i Šutalo kod Hermesa, a Kalajžić i Baković kod Gorice) što je zbog dubine rostera u startu dalo prednost bikovima.

Domaćini su koševima Svobode i Cvitkovića poveli 4:0 i 6:4, ali su Mazalin i Ljubičić uzvratili s 8 poena i doveli Goricu u vodstvo.

Nadalje su Igrači Josipa Sesara uspostavili dominaciju u skoku i nametnuli žestoki ritam koji analitičari nisu mogli pratiti. U 7. minuti Mazalin tricom vodi Goričane do dvoznamenkaste prednosti (8:20), a do kraja poluvremena bikovi postižu nestvarnih 62 poena. 

U 25. minuti Ljubičić polaže za 57:78 i Goričani odlaze na preko 20 razlike čime je utakmica definitivno odlučena. 

Sesarov stroj do kraja je nemilice trpao koš protivnika i zaustavio se tek na 115 poena.

Goričane su večeras predvodili Krešimir Ljubičić s 26 poena i 13 skokova te Lovro Mazalin s 24 poena, 11 skokova i 8 asistencija te su mu samo dva asista nedostajala za triple-double učinak.

Kod domaćih su se istaknuli Ivan Svoboda s 31 poenom i  Franko Kalpić s 15 poena, 5 skokova i 5 asistencija.

KOMPLETNA STATISTIKA

Krešimir Ljubičić: “Čestitam ekipi na pobjedi. Ušli smo u utakmicu koncentrirano od samoga početka uz dogovor da ne smijemo podcijeniti nikoga. Hermes već par godina igra ovu ligu i znamo da mogu biti vrlo neugodni. Mislim da smo pokazali da smo ekipa koja pretendira na vrh i borimo se za što bolju poziciju u play-offu.”

Josip Sesar, trener Gorice: “Mislim da smo ovo dobro odradili. Imali smo problema s ozljedama pa smo poštedili dvojicu igrača, a mlađi su dobili priliku. Mogu biti zadovoljan pobjedom iako smo imali problema s tranzicijom. Prelagano smo zabijali u početku te smo se opustili u obrani. Piše se pobjeda, idemo dalje.”

Ivan Svoboda, igrač Hermes Analitice: “Čestitke Gorici na zasluženoj pobjedi.”

Zvinimir Mravak, trener Hermes Analitice: “Čestitka gostima na pobjedi. Mislim da smo pružili maksimum u ovom sastavu. Veselimo se pauzi i čekamo oporavak ozlijeđenih igrača za nastavak sezone.”

SNIMKA UTAKMICE