Prijava

Vaša prijava

Propuštene dvije prilike


Share

Jučer su Vukovi s Tuškanca zabilježili dvije vrijedne pobjede protiv velikogoričkih Bikova. Prvo su u produžetku neizvjesne utakmice stradali juniori propustivši da u zadnjem napadu dođu do značajne pobjede. 

Zatim su i seniori odigrali hrabru utakmicu i pružili snažan otpor favoriziranoj Ciboni, ali nešto je ipak nedostajalo da se dođe u priliku za pobjedu. Prvo je propuštena dobra serija u drugoj četvrtini kada je Gorica u odličnom ritmu povela s 5 razlike, ali je zatim dopustila protivnicima nekoliko vezanih trica kojima su preokrenuli rezultat. Nakon toga je sredinom treće četvrtine Cibona otišla na deset razlike i uspjela sačuvati vodstvo do kraja utakmice.

Prekinut je ovako pobjednički niz od 8 utakmica i neosvojivost domaćeg parketa u ovoj sezoni. No, Goričanima je svakako dobro došlo iskustvo utakmice s ovako jakim protivnikom jer uskoro ih očekuju novi susreti ABA2 lige gdje će se igrati jednakim ili jačim intenzitetom. Svjestan je toga i jedan od najboljih pojedinaca jučerašnjeg derbija – Krešimir Ljubičić kao i trener Gorice Josip Sesar.

Krešimir Ljubičić: “Bio je malo čudan termin, ali dali smo sve od sebe. Koštalo nas je malo opuštanje u drugom poluvremenu gdje nismo dobro reagirali na njihovo preuzimanje u obrani. To nas je koštalo rezultatskog zaostajanja, a kasnije možda i pobjede. Nedostaje nam ovakvih utakmica i ovo nam dobro dođe za stjecanje iskustva. Nadam se da ćemo dalje u sezoni opet pobjeđivati.”

Josip Sesar: “Prije svega čestitke Ciboni na zasluženoj pobjedi. Mi smo pružili otpor koliko smo mogli. Na žalost imali smo kroz prošli tjedan tri ozlijeđena igrača. Baković nije niti igrao, a Mazalin i Kalajžić su nešto igrali da bismo produžili klupu. Međutim, to ne umanjuje zasluženu pobjedu Cibone. Mi sad čekamo 25. veljače kada nam slijedi utakmica protiv Splita. Do tada se trebamo rekuperirati, ovi dečki se trebaju oporaviti i nadam se da ćemo zadržati kontinuitet treninga bez nekih ozljeda.”

Da li ste vjerovali da ipak možete prelomiti utakmicu u jednom trenutku?

Dokle god se igra vjeruje se u pobjedu. Npr. ona trica Majcunića iz kuta za -3 da je ušla sigurno bi poremetila koncentraciju Cibone i ne bi mogli s onakvom lakoćom odigrati neke napade. Međutim, iako možemo reći da je utakmica cijelo vrijeme bila živa vidjelo se da su igrači Cibone svaki puta djelić sekunde ispred nas. Sa zatvaranjem druge četvrtine smo pokazali malu nesigurnost i tu je Cibona osjetila na koji način treba igrati. Ulaskom u treću četvrtinu maksimalno su digli agresivnost, potjerali su nas na devet metara. Na žalost, nismo uspjeli odgovoriti u tim trenucima. Cibona je preuzela inicijativu i napravili su 7-8 poena  razlike. Poslije toga smo se mi trgnuli da ne ode utakmica u neku veću razliku. Na kraju smo došli na 4 ralike i malo kozmetički popravili rezultat, ali svejedno mislim da je ovo zaslužena i realna pobjeda Cibone” – zaključio je Sesar.