Prijava

Vaša prijava

Gorica uzvratila Furniru


Share

Košarkaši Gorice i Furnira otvorili su 22. kolo HT Premijer lige zanimljivom utakmicom u kojoj su domaći došli do pobjede teže nego što sugerira rezultat.

Nakon početnog ispitivanja snaga Furnir je košem Isabella poveo 6:7. Uzvratio je Batur s tri vezane trice, Uljarević je dodao još jednu i bikovi su preokrenuli na 18:9.
Nešto kasnije Pandurić tricom smanjuje na 22:18 i vraća Dubravaše u susret, a taj ćemo scenarij gledati kroz veći dio utakmice. Koliko god Gorica bude vodila gosti će se uporno vraćati.
U 12. minuti novopridošli Pavlović dohvaća dvoznamenkastu razliku za domaću momčad (31:21), a u 16. minuti Perić smanjuje na samo -2 (36:34).
Poluvrijeme zatvara Savić za dotad  najvećih +13 (49:36), a deset minuta kasnije Perić tricom opet smanjuje na -2 (63:61). Pavlović iz slobodnjaka povećava prednost na 65:61 i tada se dešava prijelomni trenutak utakmice.
Naime, gosti su imali 16 sekundi za zadnji napad u trećoj četvrtini i priliku da u zadnjih 10 minuta uđu s minimalnim zaostatkom, a utakmicu odvedu u neizvjesne vode. Međutim, Pavlović krade loptu i sa zvukom sirene iz velike udaljenosti pogađa tricu za 68:61.
Ovo kao da je demoraliziralo goste, a Sesarovom stroju dalo dodatno gorivo tako da u zadnjoj četvrtini Gorica rutinirano povećava prednost sve do konačnih 91:73 što je bila i najveća prednost domaćina na utakmici.
Sesar je raspodijelio minutažu na svih 10 igrača u rosteru tako da su svi participirali s petnaestak i više minuta, a čak šest ih se upisalo dvoznamenkastim brojem u rubriku strijelaca. Predvodili su ih Uljarević i Pavlović s po 14 poena, Mašić i Ljubičić dodali su po 12, Batur se zaustavio na 11, a Majcunić na 10 koševa.
Goste iz Dubrave predvodio je Pandurić s 19 koševa, 8 skokova i 4 asistencije. Isabell je nadodao 12 poena, a Smolić i Majić zaustavili su se na 11 koševa.
Za bikove nema odmora jer već sutra putuju u Sarajevo gdje ih čekaju tri utakmice ABA 2 lige, a prva je na rasporedu u ponedjeljak 1. ožujka protiv Mladosti iz Zemuna.