Prijava

Vaša prijava

Pred bikovima NBA ritam utakmica


Share

Košarkaši Gorice jučer su uzvratili košarkašima Furnira za tijesan poraz u prvom dijelu prvenstva i s pobjedom (91:73) završili drugi dio HT Premijer lige. Bikovi su bili precizni s linije za tricu i ubacili 14 dalekometnih ubačaja uz 43% uspješnosti. Uz 23 asistencije bilo je dovoljno za još jednu rutinsku pobjedu na domaćem parketu iako su se uporni gosti stalno vraćali iz rezultatskog minusa. Tako je u 30. minuti na semaforu bilo samo 63:61, ali presudila je zadnja četvrtina u kojoj su bikovi odigrali dvije brzine više.

” Zaslužena pobjeda Gorice koja je imala puno manje pogrešaka od nas. Ozbiljna košarka s 23 izgubljene lopte se ne može igrati. Želim im sreću na predstojećem ABA 2 turniru u Sarajevu” – bio je kratak trener Furnira Jeronimo Šarin

”Očekivana pobjeda,  možda teže nego što konačni rezultat sugerira. Ono što je meni bilo bitno je da svim igračima dam podjednaku minutažu. Možda sam u posljednjoj četvrtini više držao ovu visoku petorku s kojom smo preuzimali jer sada nas čeka težak i naporan raspored. Igrali smo bez Mazalina, s Bakovićem koji nije dovoljno zaliječen, a igramo sada svaka dva dana utakmice i ono što mi je najbitnije u ovom trenutku je izbjeći ozljede. Rezulat kakav bude” – istaknuo je Josip Sesar.

Pred bikovima su sada tri utakmice ABA 2 lige u sarajevskom balonu koje će se igrati u ponedjeljak, srijedu i petak, a nakon toga u nedjelju nas čeka početak trećeg dijela HT Premijer lige. Stoga nije za čuditi da je Sesaru glavna preokupacija održati igrače zdravima i u tonusu jer neće biti lako igrati u ovakvom NBA ritmu (6 utakmica u 11 dana).