Prijava

Vaša prijava

Bez Mazalina na treći balon


Share

Treći balon ABA 2 lige igra se od 1. do 3. ožujka u Sarajevu, a pred Goričanima su tri nove utakmice u ovom regionalnom natjecanju. Prva od njih je već sutra (ponedjeljak) protiv ekipe Mladost MaxBet iz Zemuna.

Na žalost, bikovi će ovaj okršaj dočekati bez ponajboljeg igrača ove sezone – Lovre Mazalina. No, momčad Josipa Sesara navikla je ove sezone na razne poteškoće i bez obzira na sve odlično gura u oba natjecanja.

U ABA 2 ligi Gorica ima omjer 2-5, ali to je posljedica izostanka s prvog balona zbog korone kada su im upisana 4 poraza bez borbe. Jednu pobjedu bez borbe upisali su Goričani protiv Rabotničkog, a jednu su ostvarili odličnom igrom protiv Lovćena.

Mladost MaxBet je vrlo težak protivnik jer riječ je o vodećoj ekipi Košarkaške lige Srbije (igra se bez 5 momčadi iz 1. ABA lige). Najveća prijetnja po koš Goričana dolazit će od Amerikanca Drechsela koji je s 23 poena u prosjeku prvi strijelac lige.

Josip Sesar svjestan je da bikove sutra čeka težak posao: “Imamo nezgodan raspored, a igramo bez Mazalina i s Bakovićem koji je nedovoljno oporavljen. Balon se igra  u ponedjeljak, srijedu i petak, a prvu utakmicu igramo protiv, usudio bih se reći, najbolje momčadi ove lige. Iako smo mi već odigrali protiv Studentskog centra koji nema niti jedan poraz mislim da je Mladost iz Zemuna najjača momčad. To je jako dobra ekipa koja je nedavno potpisala i Aleksandra Aranitovića koji je igrao u Partizanu i prošao sve omladinske selekcije reprezentacije. Također imaju i dva-tri dobra stranca, imaju Treya Drechsela koji je najbolji strijelac srpske lige i koji ima potpisan ugovor s Partizanom i vjerojatno se iduće sezone vraća k njima. Ekipa su koja konstantno igra presing gotovo cijelu utakmicu i bit će to jako teška utakmica” – nespokojan je strateg Gorice.

Emil Savić spada među mlađe igrače bikova, a u  zadnje vrijeme solidno koristi povjerenje trenera. Protiv Furnira zabilježio je 6 poena, 4 skoka i 3 ukradene lopte. Međutim, i on je svjestan da će svi igrači morati pružiti još puno više ukoliko žele do novih bodova protiv ovako teškog suparnika: “Poslije poraza u Splitu utakmica protiv Furnira nam je odlično došla da se pripremimo za balon ABA2 lige koji se igra u Sarajevu i ekipu Mladosti. Igrat ćemo bez Mazalina što znači da  svi ostali moramo napraviti korak naprijed, uključujući i mene, i pomoći ekipi kako god znamo. Mi svaku utakmicu ove sezone, kako u Hrvatskoj tako i u ABA ligi, idemo na pobjedu. Tako da ćemo sigurno  i ovaj put dati svoj maksimum i pokušati dobiti sve tri utakmice” – zaključio je Savić.

Utakmica protiv Mladosti igra se u ponedjeljak 1. ožujka s početkom u 16 sati, a prijenos je na Arenasportu 1.