Prijava

Vaša prijava

Mladost bolja od Gorice


Share

PHOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ/ABA LEAGUE

Naporni  ritam utakmica koje igraju svaki drugi dan Goričani su nastavili u sarajevskom  balonu ABA 2 lige protiv Mladosti iz Zemuna. Goričani su prikazali plemenitiju košarku i dok je bilo snage bili su u rezultatskoj prednosti. Međutim, energetski pad u nastavku i veliki broj izgubljenih lopti prevagnuli su u korist ekipe iz Srbije.

Q1 Q2 Q3 Q4
21:16 21:22 8:20 17:18

Igrači Mladosti krenuli su agresivno u ovu utakmicu izlazeći visoko na igrače Gorice, ali su ih Kapusta i pogotovo Ljubičić uredno kažnjavali i Gorica je povela 14:6.

U 8. minuti nakon trice Uljarevića  i horoka Bakovića diže se prednost na 21:10, ali dekoncentracijom u igri dopušta se ekipi iz Zemuna da završi četvrtinu na -5 (21:16).

U 2. četvrtini Mladostaši podižu nivo agresije i tricom Igbanua izjednačavaju na 24:24.

Srećom, Majcunić i Ljubičić koševima i dodatnim bacanjima, a Mašić tricom, rade seriju 9:1 i Gorica opet ima solidnu prednost (33:25).

Nešto kasnije Mitrović tricom smanjuje na 38:36, ali poluvrijeme bikovi ipak završavaju na zasluženih +4 (42:38) jer dojam je prema prikazanoj igri bio da su Goričani kvalitetnija momčad.

Poslije velikog odmora košarkaši Gorice  su energetski prilično pali što nije bilo za čuditi jer ovo im je treća utakmica u 5 dana. Protivnički igrači silnom agresijom tjerali su bikove na veliki broj izgubljenih lopti, a košem Mitchella  Mladost prelazi u vodstvo 45:47. Seriju igrača trenera Dragana Jakovljevića od 13:3 napokon tricom prekida Savić, ali u zadnjih 10 minuta igrači Gorice svejedno ulaze s minusom od 8 poena (50:58).

U zadnjoj četvrtini igrači Josipa Sesara su krenuli sa zonskom obranom, ali ni to nije pomoglo jer napad i dalje nije funkcionirao kako treba. Broj izgubljenih lopti je prešao brojku 20  i tako je Mladost silnom energijom došla do pobjede 67:76. Koliko je to radna momčad oslonjena  na fizikalije najbolje svjedoči činjenica da su okončali utakmicu sa samo 8 asistencija i unatoč tome došli do pobjede.

U redovima Gorice najistaknutiji pojedinac bio je Krešimir Ljubičić s 15 poena i 9 skokova dok su se Ivan Majcunić i Emil Savić zaustavili na 9  koševa.

Mladostaše koji imaju 5 stranaca predvodio je Nigerijac Igbanu sa 16 poena i 6 skokova, a odličan je bio i 17-godišnji Matija Belić s 14 poena, 4 skoka i 3 ukradene lopte.

KOMPLETNA STATISTIKA

Josip Sesar: ”Nije bila teška utakmica u 1. poluvremenu dok smo poštivali neke stvari koji smo dogovorili prije utakmice i na kojima smo inzistirali u pripremi. U 2. poluvremenu smo počeli nekontrolirano bacati lopte u pas i prestali smo raditi pravodobne kretnje. Protivnička momčad je to osjetila i podigli su nivo agresivnosti. Jednostavno u toj trećoj četvrtini se nismo snašli, potpuno smo  izgubili samopouzdanje i šutevi do kojih smo dolazili nisu više ulazili. U svakom slučaju zaslužena pobjeda Mladosti.“

IZJAVE TRENERA

Za Goričane nema odmora jer već u srijedu igraju protiv domaćeg Sparsa.