Prijava

Vaša prijava

Neumorni bikovi nadigrali Šibenku na Baldekinu


Share

Košarkaši Gorice istrčali su na parket Baldekina kao da su došli s tjedan dana visinskih priprema na Rogli, a ne s teškog turnira ABA2 lige u Sarajevu. Od prve do zadnje minute nametnuli su svoj ritam i došli do vrlo vrijedne pobjede u 23. kolu HT Premijer lige.

 

ŠIBENKA 16 12 22 23 73
GORICA 26 15 23 31 95

Dobrim preuzimanjem Goričani su zatvorili  pik igru domaćih i uvodne minute završili s  vodstvom 2:10. Slična razlika protegla se kroz cijelu prvu četvrtinu koja završava s dvoznamenkastom prednošću (16:26) uz 12 koševa nezadrživog Ljubičića.

U drugoj četvrtini Baković podiže prednost na +19 (19:38) i da Šarić nije uzvratio tricom utakmica je mogla biti prelomljena već u ovako ranoj fazi.

Do kraja poluvremena Bikovi održavaju prednost i na veliki odmor se odlazi s 28:41 na semaforu.

U 2. poluvremenu Ljubičić veže 6 poena i Bikovi su opet na +19 (33:52). Ipak, četvrtinu tricom u zadnjoj sekundi zatvara Freeman i ostavlja domaćine u kakvoj takvoj nadi (50:64).

Međutim, Sesarov stroj se tek zahuktao, šuterska forma iz Sarajeva je nastavljena i nakon trice Majcunića za 66:86 sve dileme su riješene.

Konačnih 73:95 svakako je iznenađujuće s obzirom da je na Baldekinu nedavno stradala i Cibona i da je Goričanima ovo 6. utakmica u 10 dana u kojoj se očekivao enrgetski pad.

Sesar je večeras podijelio minutažu na svih 10 igrača u rosteru koji su participirali s 15 ili više minuta što je vjerojatno i bio ključ pobjede. S obzirom na naporni ritam utakmica niti jedan igrač u Sesarovom sistemu nije eksploatiran do krajnjih granica i uvijek se netko drugi posebno istakne.

Večeras je to bio Krešo Ljubičić koji je 25 minuta orao reket i za to vrijeme ubilježio 25 poena i 4 skoka. Isti broj skokova i po 11 poena stavili su Ivan Majcunić i Marko Baković, a Karlo Uljarević se zaustavio na 10 koševa i 5 asistencija.

Domaćine je predvodio Šarić s 18 poena, a najbolje pomagače imao je u Mikoviću i Širku koji su postigli po 16 koševa.

S ovom vrijednom pobjedom Bikovi su na omjeru 18-5 i ostaju uz bok Ciboni i Splitu na 2. mjestu, a iza Zadra koji ima jedan poraz manje i jednu pobjedu više.