Prijava

Vaša prijava

Majcunić: “Nadamo se još jednoj pobjedi na domaćem parketu”


Share

Nakon izuzetno napornog perioda u kojem su odigrali tri utakmice HT Premijer lige, plus tri utakmice ABA 2 lige, u samo 10 dana, košarkaši Gorice napokon su ulovili nekoliko dana za regeneraciju i trening.

Trener Josip Sesar mogao je na miru obaviti pripremu za sljedeću utakmicu, a to je domaći ogled protiv Zaboka u sklopu 24. kola HT Premijer lige.

Utakmica ima posebnu težinu jer pobjedom bi Goričani ostali poravnati sa Splitom i Cibonom na diobi 2. mjesta prvenstvene ljestvice. Ove tri ekipe pušu za vratom vodećem Zadru i sigurno je da će se poredak prve četvorice razmrsiti tek u zadnjim kolima. 

Svakako, Bikovi su tu najugodnije iznenađenje jer nitko uoči prvenstva nije očekivao da će se ovako ravnopravno boriti za vrh s velikanima domaće i europske košarke. Iako sa skromnim budžetom i samo s domaćim igračima Goričani su se hrabro uhvatili u koštac s puno moćnijim sastavima prepunim hrvatskih reprezentativaca i stranih igrača. Pokazatelj je to izvrsnog rada uprave i struke u proteklom razdoblju protkanom brojnim nedaćama koje je izazvala pandemija korona virusa.

Zabok je vrlo kvalitetna momčad koja je  prošlih sezona često znala Bikovima zagorčati život pa će i sutrašnja utakmica biti sve samo ne lagana.

Svjestan je toga i kapetan Bikova Ivan Majcunić:

“U utakmicu moramo ući koncentrirano i maksimalno oprezno. Zabok je vrlo ozbiljna ekipa s odličnim trenerom i dobrim pojedincima te mogu odigrati na visokom nivou. To su ove sezone na najbolji mogući način i dokazali pobjedama protiv ABA 1 ligaša Splita i Zadra. Sigurno ih nećemo podcijeniti i nadamo se još jednoj pobjedi na domaćem parketu” – najavio je Majcunić.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju 14. ožujka s početkom u 17 sati, a prijenos je na HTV 2.