Prijava

Vaša prijava

Sesar: “Škrljevo nas je izdominiralo”


Share

Jučer su košarkaši Gorice pretrpjeli svoj najteži poraz u ovom prvenstvu, 102-85 na gostovanju kod Adria Oil Škrljeva. Teško je reći što je uzrok ovakvom porazu, da li su igrači podcijenili protivnika kojeg su već dva puta uvjerljivo pobijedili ove sezone ili su mislima već bili na Zlatiboru gdje ih čeka zadnji balon ABA 2 lige. Uglavnom, glave nisu bile čiste o čemu najbolje svjedoči 31 primljeni  koš u prvoj četvrtini i 34 primljena poena u zadnjoj četvrtini kada je odlučen pobjednik.

Karlo Uljarević bio je među boljim pojedincima sa 17 poena i 6 asistencija, ali i njega su agresivni domaćini prisilili na 5 izgubljenih lopti: “Bila je ovo jako teška utakmica. Mislili smo da ćemo lagano, eto na kraju nas je to koštalo da izgubimo s petnaestak razlike. Jako smo loše ušli u utakmicu i nikako nismo mogli naći pravi ritam. Oni su večeras bili fantastično raspoloženi u napadu i ja bih rekao da smo se mi danas pogubili jer ih nismo shvatili ozbiljno. Mislim da nas je to koštalo danas i Škrljevo je zasluženo pobijedilo” – samokritičan je bio Uljarević.

Strateg Gorice Josip Sesar pokušavao je brojnim rotacijama i raznim taktičkim rješenjima promijeniti tijek utakmice. Taman kad se sredinom treće četvrtine činilo da je uspio jer Gorica je preokrenula rezultat i dobro stajala na terenu, u zadnjih 10 minuta je sve palo u vodu.

I Sesar je svjestan da je domaćin u potpunosti zaslužio pobjedu: “Čestitke Škrljevu na pobjedi. moram biti iskren i priznati da nismo zaslužili ni ovoliko poena koje smo postigli. Jednostavno je Škrljevo izdominiralo u ovom susretu. Bili su po cijelom terenu, a mi kao da se nismo pojavili na utakmici. Ostaje nam sada trening i priprema za put na Zlatibor. Moramo se pokušati rekuperirati i odigrati tamo što bolje. Još jednom čestitke Škrljevu na pobjedi” – izjavio je Sesar neposredno nakon utakmice.

Pred Bikovima je sada što bolje se pripremiti za odlazak na Zlatibor gdje će protiv istoimenog domaćina u utorak 23. ožujka odigrati utakmicu 11. kola ABA2 lige.