Prijava

Vaša prijava

Počinje zadnji balon ABA2 lige


Share

Košarkaši Gorice propustili su zbog korone 1. balon ABA 2 lige što ih je koštalo 4 poraza bez borbe. Na sljedeća dva balona u Sarajevu i Banja Luci zabilježili su 3 pobjede i 3 poraza. Sada se vraćaju na Zlatibor, mjesto gdje su trebali igrati prvi turnir, da s tri pobjede pokušaju uhvatiti doigravanje u ABA 2 ligi.

Prva prepreka bit će im domaća ekipa Zlatibora (utorak), zatim slijedi dvoboj protiv MZT-a iz Skopja (četvrtak) te u zadnjem kolu ekipa Sutjeske iz Nikšića (subota).

Krešimir Ljubičić u zadnje vrijeme igra sve bolje i često je prva napadačka opcija treneru Sesaru. Kada ga protivnici udvajaju bilježi i sve više asistencija koje skuplja tražeći igrače na vanjskim pozicijama.

O njegovoj formi ovisit će puno toga na Zlatiboru, a Ljubičić se nada pobjedi protiv domaćina:  “Najbitnije je da smo sada koncentrirani  i fokusirani na ove tri utakmice u balonu pogotovo zato jer smo posljednju utakmicu u domaćem prvenstvu izgubili. Želimo se što prije vratiti na pobjedničku stazu i na našu staru i prepoznatljivu igru. U utorak protiv vrlo kvalitetne domaće ekipe Zlatibora ulazimo maksimalno koncentrirano i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo” – izjavio je Ljubičić uoči sutrašnjeg dvoboja.

Trener Josip Sesar smatra da će iskustvo s prethodna dva balona bitno pomoći njegovoj ekipi da se prilagodi protivnicima i jednoj drugoj razini košarke koja se igra u ABA 2 ligi:

“Očekuje nas jedna teška utakmica protiv domaćina turnira. To je dobra momčad kojoj je Kutlešić  glavni strijelac, a on je igrač s ABA 1 ligaškim iskustvom. Imaju još nekoliko jako dobrih pojedinaca koji će nam stvarati probleme. Međutim, i mi dolazimo obogaćeni iskustvom igranja dva zadnja ABA ligaška turnira. Sigurno je da   u ovom trenutku znamo što možemo očekivati od pojedinih momčadi, konkretno u ovom slučaju od Zlatibora. Dobro ćemo se pripremiti, imamo danas zadnji trening pred utakmicu i očekujem sutra našu dobru prezentaciju” – zaključio je Sesar.

Utakmica 11. kola protiv Zlatibora igra se u utorak 23. ožujka s početkom u 17 sati, a prijenos je na Arenasportu 1.