Prijava

Vaša prijava

Kraj nade za doigravanje u ABA2 ligi


Share

Košarkaši Gorice danas su igrali ključnu utakmicu za doigravanje ABA2 lige protiv skopskog MZT-a. Unatoč solidnoj igri, s 21 promašajem i  19% šuta za tri poena nije se moglo do pobjede.

Gorica je otvorila tricom Bakovića, ali trica je na početku utakmice glavno oružje skopske momčadi koja pogađa 4 od prva četiri pokušaja. Petu tricu postiže Nikolov i već je +10 za MZT (23:13). U završnici prve četvrtine Ljubičić veže nekoliko poena i na mali odmor Bikovi odlaze s -8 (29:21).

Početkom druge četvrtine Bikovi rade seriju 6:0 i smanjuju na samo -2 (29:27). Nakon toga igraju se agresivne obrane i nastaje prava suša poena. U  20. minuti Mazalin zakucava za 36:36 i utakmica je opet u egalu. Na žalost, Bikovi su dekoncentrirani u samoj završnici i primaju 4 lagana poena za -4 na poluvremenu (40:36).

Početkom nastavka igrači Josipa Sesara kreću furiozno i rade seriju 12:3  te prelaze u vodstvo (43:48). Međutim, poslije jednog čudno dosuđenog faula Bakovića u napadu, makedonska ekipa ulazi u seriju 10:2 i opet vodi (53:50). Do kraja četvrtine Mazalin još stavlja jedno bacanje i uoči zadnjih 10 minuta rezultat je 53:51 za MZT.

Zadnju dionicu tricom otvara Stojanovski, ali nešto kasnije Majcunić tricom vraća bikove u pozitivu jer na semaforu je 56:57.

Na žalost Kapusta i Baković napuštaju igru zbog 5 dosuđenih prekršaja i MZT  košem Turnera opet dolazi do  vodstva 64:61.

U zadnjoj minuti tricom Krstevskog MZT odlazi na 71:66, a pola minute prije kraja Kalajžić polaganjem budi nadu u preokret. Međutim, brzi faulovi ne donose korist jer igrači MZT-a su precizni s linije slobodnih bacanja i utakmica završava rezultatom 77:73 za MZT.

Šteta, jer Gorica je dobro igrala, ali nekoliko nerezonski ispucanih trica i nekoliko olako izgubljenih lopti  odlučilo je ovaj susret kojim Gorica gubi svaku nadu u doigravanje.

U redovima MZT-a najefikasniji je bio Mekić sa 16 poena. Krstevski je dodao 14, a Turner 13 uz 8 asistencija.

Goričane je predvodio Marko Baković s 15 poena, Mate Kalajžić je dodao 14, a Krešimir Ljubičić je uz 10 koševa upisao i 6 skokova.

KOMPLETNA STATISTIKA

VIDEO HIGHLIGHTS

IZJAVE TRENERA

Zadnju utakmicu Sesarova momčad igra u subotu protiv Sutjeske iz Nikšića.