Prijava

Vaša prijava

Protiv Sutjeske za prestiž


Share

Košarkaši Gorice porazom od MZT-a oprostili su se mogućnosti da uhvate doigravanje ABA2 lige. Iako su opet prezentirali kvalitetnu košarku nedostajala je mirna ruka u završnici pa da bar koja ispaljena trica nađe svoj put.

Naravno, nedostajali su i bodovi s prvog balona kada su zbog korone upisana 4 poraza bez borbe.

Josip Sesar: “Ostaje žal za prvim balonom i to su definitivno utakmice koje nam nedostaju u ovom dijelu. Danas mislim da nije bio problem u promašajima jer utakmica je bila  dosta snažna, prava muška, s puno kontakta. Mislim da smo izgubili utakmicu u zadnje tri minute kada nismo dobro preuzimali u obrani iako smo tako dogovorili.  Iskažnjavali su nas i tu je bio kraj. Čestitke momčadi MZT-a na plasmanu u playoff” – zaključio je Sesar.

U subotu Gorica igra posljednje kolo regularnog dijela, a protivnik je ekipa Sutjeske iz Nikšića. Sutjeska  je na istom omjeru kao i Gorica (4-8) iako su odigrali sve utakmice ovog natjecanja. Nikšićani također nemaju šanse za doigravanje pa će se utakmica igrati za prestiž između ove dvije momčadi. U redovima Sutjeske ponajbolji igrač je prošlogodišnji bik Mislav Brzoja pa će utakmica i s tog stajališta biti zanimljiva.

Marko Baković odlično je igrao protiv MZT-a te je  s 15 poena predvodio svoju ekipu. Međutim, nije mogao participirati u samoj završnici kada se susret lomio jer je zbog 5. osobne greške morao napustiti parket prije vremena.  Interesantno, 3 osobne su mu dosuđene u napadu. Baković je svjestan da iako utakmica nema rezultatski značaj bilo bi dobro zatvoriti pobjedom ovo natjecanje u kojem su Goričani debitanti.

Marko Baković: “Sutjeska je jedna vrlo iskusna ekipa s vrlo iskusnim trenerom. Imaju nekoliko odličnih pojedinaca koji su igrali i ABA 1 ligu. Ostali igrači, za razliku od nas, imaju višegodišnje iskustvo igranja ABA 2 lige. Nama je ovo posljednja utakmica regularnog dijela sezone i moramo se doslovno baciti na glavu da bi došli do pobjede” – riječi su krilnog centra Gorice.

Utakmica je na rasporedu u subotu 27. ožujka s početkom u 13 sati, a može se pratiti na Arenasportu.