Prijava

Vaša prijava

Uspješan nastup Gorice u ABA2 ligi


Share

Jučerašnjom pobjedom protiv Sutjeske iz Nikšića košarkaši Gorice na najbolji su način okončali svoj nastup u regularnom dijelu sezone ABA2 lige.

Bikovi su završili natjecanje s omjerom 5-8, no zapravo su na parketu ubilježili 4 pobjede i 4 poraza. Jedna pobjeda i 4 poraza upisani su bez borbe iz poznatih korona razloga.

Sesarova momčad kroz tri balona  na kojima je nastupila (Sarajevo, Banja Luka i Zlatibor) prezentirala je hrvatsku košarku na najbolji način. Bikove nitko nije posebno nadigrao ili razbio, a porazi su bili na posjed ili dva. Osim toga Goričani su igrali oku dopadljivu kombinatornu košarku, a nailazili su na fizički orijentirane momčadi. Sutjeska je bila najbolji primjer ovakvog stila, a najveću cijenu platio je Ante Mašić slomljenim nosom.

Goričanima je ovo prvi ovakav iskorak u regionalne i međunarodne vode pa će im stečeno iskustvo itekako koristiti u budućnosti. Činjenica je da je za ulazak u playoff Bikovima osim propuštenog prvog balona nedostajalo upravo malo više iskustva igranja protiv ekipa koje nudi ovo natjecanje.

U svakom slučaju, stručni stožer i uprava kluba mogu biti zadovoljni što se Gorica pozicionirala vrlo visoko i u regionalnim okvirima.

Nesumnjivo je da će stečeno iskustvo obilato koristiti u završnici HT Premijer lige koja je pred nama, a prvi izazov na rasporedu je već sutra kada igramo protiv Hermes Analitice.