Prijava

Vaša prijava

Savić: “ABA nas tjera na viši nivo igre”


Share

Iako se nisu stigli  pošteno ni odmoriti nakon povratka sa Zlatibora, košarkaši Gorice rutinski su došli do pobjede protiv Hermes Analitice. Sesarov stroj mljeo je protivnika od prve do zadnje minute dobivši sve 4 dionice. Šut za 2 od 65% i tricu 35% te 47 skokova (Baković 10, Mazalin 8) u odnosu na protivničkih 33 bilo je više nego dovoljno za uvjerljivu pobjedu. Bilo je i lijepih akcija o čemu svjedoče 23 asistencije Bikova (Kapusta 7), alleyoopova, zakucavnja, coast to coast koševa… šteta je jedino da nije bilo publike zbog provođenja epidemioloških mjera.

Emil Savić bio je najodmorniji poslije  tri utakmice ABA2 balona pa je dobio najveću minutažu u rotaciji (23 minute) što je opravdao s 8 poena, 3 skoka i 3 asistencije. Njegovo je mišljenje da teške utakmice u ABA2 ligi imaju višestruke koristi jer tjeraju Goričane na viši nivo igre.

Emil Savić: “Mislim da smo dobro ušli u utakmicu, i ozbiljno. Nismo podcijenili protivnika kao što smo to učinili u zadnjoj utakmici u ligi protiv Škrljeva. Pokazali smo da ABA liga koju igramo itekako ima smisla jer pokazujemo nivo više koji imamo. Možemo igrati s ozbiljnim ekipama i sada nakon ovog se spremamo na dvije važne utakmice protiv Cibone i protiv Splita” – riječi su mladog krila Gorice.

Glavni strateg Gorice Josip Sesar svjestan je da su najteža iskušenja pred njegovom ekipom, a igranje utakmica u ritmu svaki drugi dan sigurno nije nešto što bi ga veselilo.

Josip Sesar: “Bila je ovo utakmica koja je došla odmah nakon balona ABA2 lige na Zlatiboru. Dobro smo se pripremili za protivnika, igrali smo protiv njih već dva puta i mislim da smo odradili jednu dobru utakmicu. Sada nam slijedi jedan dan pauze i priprema za utakmicu protiv Cibone i idemo dalje” – zaključio je Sesar.

Sutra je pred goričkim košarkašima već 6. utakmica u 12 dana, a protivnik najteži mogući – Cibona u Draženovom domu.