Prijava

Vaša prijava

Gorica posustala u završnici


Share

Gorica je večeras pružila snažan otpor favoriziranoj Ciboni i vodila veći dio utakmice. Na žalost, bodovi su na kraju pripali domaćoj ekipi.

 

Utakmicu je snažnim zakucavanjem otvorio Baković. Zatim Mazalin i Kalajžić postižu kombinirano 11 vrlo lijepih poena i Gorica je povela 8:13 nakon samo 3 i pol minuta igre. Trener Jovanović poziva minutu odmora poslije koje se Cibona konsolidira i serijom 10:2 prelazi u vodstvo 18:15.

Sada Sesar zove minutu odmora poslije koje Gorica radi mini seriju 7-3 i na mali odmor odlazi s minimalnom prednošću 21:22.

Drugu četvrtinu košem otvara Ljubičić, a malo kasnije isti igrač dovodi Bikove u vodstvo 23:29.

Na žalost, Novačić veže 5 poena i smanjuje na 28:29, a u 14. minuti Prkačin vraća stvari na početak jer na semaforu je 30:30.

Međutim, uz dvije trice Kalajžića i jedne Uljarevića Bikovi odlaze na +10 (36:46). Do odlaska na veliki odmor gorički igrači održavaju prednost i stvaraju zalihu od 8 poena uoči nastavka (41:49).

Sesarov stroj  odigrao je fenomenalno prvo poluvrijeme i postigao skoro 50 koševa moćnoj Ciboni. Bilo je samo pitanje hoće li Bikovi imati snage nastaviti u tom ritmu jer ovo im je bila 6. utakmica u 12 dana.

Goričani ipak nisu uspjeli. Držali su se do 3 i pol minute prije kraja i rezultata 82:82. Međutim, Sesar je isključen zbog dvije tehničke, a zbog 5 osobnih kraj utakmice na parketu nisu dočekali ni Ljubičić i Baković. Tako je Cibona  osvojila vrijedne bodove pobijedivši na kraju 91:84.

Vukove je sa 17 koševa i 6 skokova predvodio Darko Planinić koji se razigrao u 2. poluvremenu. Najbolje pomagače imao je u Lovri Gnjidiću koji je ubilježio 14 koševa, 5 skokova i 6 asistencija, te Mateu Drežnjaku koji se zaustavio na 14 poena.

U redovima Gorice najefikasniji je bio Lovro Mazalin s 23 koša i 7 skokova, Kalajžić je pridodao 16 koševa i 8 asistencija, a dvoznamenkast je još bio i Uljarević s 11 poena.

Bez obzira na poraz Gorica i dalje uvjerljivo drži četvrto mjesto na tablici i u sljedećem kolu dočekuje Split na domaćem parketu.