Prijava

Vaša prijava

Bikovi gostuju na Višnjiku


Share

Poslije kontroverznog poraza protiv Cibone, košarkaši Gorice ulovili su par slobodnih dana i nakon toga prionuli treninzima i pripremama za utakmicu protiv Zadra. Nikad nije lako ići na gostovanje vodećoj ekipi prvenstva, ali Bikovi su proteklih sezona pobjeđivali sve članove velike trojke pa i ovaj puta imaju pravo na nadu.

Zadar je trenutno na omjeru 24-4 i drži prvu poziciju na prvenstvenoj ljestvici. Goričani su četvrti s omjerom 20-7. Eventualno iznenađenje na Višnjiku vratilo bi ekipu Josipa Sesara u borbu za još bolju startnu poziciju uoči doigravanja.

Josip Sesar: “Poslije utakmice s Cibonom imali smo malo više vremena za odmor, analizu i pripreme. Bili su i blagdani pa su igrači imali dva dana slobodno da se malo rekuperiraju. Ostatak vremena proveli smo pripremajući za ovo teško gostovanje koje je pred nama. Zadar je favorit pa putujemo rasterećeni jer nemamo što za izgubiti” – riječi su glavnog stratega goričkog sastava.

 

Mate Kalajžić imao je tijekom sezone lakšu ozljedu koja je sada iza njega i u zadnje vrijeme pruža sve bolje partije. Protiv Cibone imao je nekoliko odličnih akcija, trica, zakucavanja i čak 8 asistencija. Podsjetio je na svoja najbolja izdanja i trenera sigurno veseli da može računati na razigranog i raspucanog Kalajžića. 

Mate Kalajžić: “Mislim da smo u zadnje vrijeme u jako dobrom ritmu kojeg moramo održati do playoffa. Zadnji put kada smo igrali protiv Zadra oni su igrali fizički puno jače od nas. To im ne smijemo dopusti ovaj put jer ako im to dopustima onda na njihovom terenu u Višnjiku nemamo što tražiti. Što se tiče Zadra oni su jako dobro posložena ekipa s hrvatskim izbornikom kao trenerom. Trebamo zaustaviti njihovu tranziciju, a s obzirom da igrajudobru i čvrstu obranu mi u napadu moramo biti pametni i igrati sa štoje manje moguće izgubljenih lopti” – zaključio je Kalajžić.

Utakmica je na rasporedu u četvrtak 8. travnja s početkom u 19 sati, a može se pratiti putem HKS-TV-a.