Prijava

Vaša prijava

Pobjeda u sjeni ozljede Batura


Share

U zaostaloj utakmici 26. kola HT Premijer lige Gorica je nadigrala goste iz Zadra, ali pobjeda je ostala u sjeni teške ozljede Ivana Batura.

Bikovi su otvorili utakmicu tricama Uljerevića i Kalajžića te poveli 6:2. Međutim, Zadrani  vrlo efikasnom obranom ne dozvoljavaju domaćinima da se rezultatski odvoje. 
U 8. minuti košem Rašića Sonik Puntamika dolazi do svojeg jedinog vodstva jer Uljarević ekspresno uzvraća tricom.
Četvrtinu zatvara Majcunić za 18:14 i do kraja utakmice Sesarov stroj samo će povećavati vodstvo. U 14. minuti Majcunić skok šutom podiže na dvoznamenkastu razliku (28:17), a pod kraj poluvremena nakon trice Kalajžića već je +22 (46:24). U zadnjoj sekundi Rašić tricom smanjuje na 46:27 i ostavlja gostima nadu da nije sve gotovo.
Drugo poluvrijeme gosti otvaraju košem  Cvitkovića, ali Batur i Kalajžić vraćaju prednost domaćih na više od 20 poena razlike (50:29). Gosti se do kraja utakmice neće spustiti ispod te brojke. Domaćini su se razigrali, sjevale su trice, kontre, zakucavanja i lijepe akcije. Vidjeli smo i  nekoliko alleyoopova Bakovića i Kapuste, a Pavlović u 34. minuti pogađa za +30 (79:49).
I sve bi bilo perfektno za ekipu Gorice da u jednom duelu nije došlo do teške ozljede Ivana Batura. Poslije prekida od par minuta Batur je napustio teren uz pomoć suigrača koji u mirnijem tempu privode utakmicu kraju za konačnih 86:58.
U redovima domaćih večeras se istaknuo Marko Baković s 20 koševa i 3 skoka za nepunih 20 minuta igre. Sve bolji Ozren Pavlović zabilježio je 12 poena i 8 skokova, a Lovro Mazalin i Mate Kalajžić zaustavili su se na 11 koševa.
Borna Kapusta je opet odlično razigravao suigrače  i ubilježio 8 asistencija.
Kod Sonik Puntamike najefikasniji je bio Sandro Rašić sa 17 poena i 4 skoka, a najbolje pomagače imao je u Dini  Palčiću (10 koševa i 10 skokova) te Tomislavu Cvitkoviću (10 koševa, 6 kokova i 4 asistencije).
Gorica je ovom pobjedom i teoretski osigurala 4. poziciju uoči doigravanja, a postoji solidna šansa da će im upravo Puntamičani biti protivnik u 1. krugu. U sljedećem kolu Bikovi dočekuju ekipu Furnira, a utakmica se igra u subotu 17. travnja s početkom u 16 sati i 30 minuta.