Prijava

Vaša prijava

Goričani osigurali poziciju nositelja u doigravanju


Share

Košarkaši Gorice jučerašnjom su pobjedom protiv ekipe Sonik Puntamike i teoretski osigurali 4. poziciju na prvenstvenoj ljestvici uoči doigravanja. Pozicija je je to koja u 1. krugu Bikovima daje status nositelja. To je povijesni rezultat goričke košarke koja je u zadnjih nekoliko sezona na konstantno uzlaznoj putanji. Od uvjerljivog osvajanja 1. muške lige s 24 pobjede u nizu, preko hvatanja prvog playoffa HT Premijer lige do pozicije nositelja u playoffu. Ovaj bi uspjeh zasigurno već prošle sezone bio ostvaren da korona nije prekinula prvenstvo u trenutku kad je Gorica bila na diobi 3. i 4. mjesta. S osloncem na roster bez iti jednog stranca i kudikamo manjim budžetom od velike trojke ovo je izvanredan poduhvat kojeg su u zajedničkoj sinergiji ostvarili igrači, stručni stožer i uprava kluba. Kako god prvenstvo završilo  ova će sezona biti zlatnim slovima upisana u povijest kluba.

Jučerašnja pobjeda ostvarena je u stilu kakvim Goričani inače lome protivnike koji se nalaze ispod njih na tablici. Snažnim ritmom, brzom tranzicijom, uigranim akcijama s dobrom selekcijom šuta, a bilo je i atraktivnih zakucavanja.

Kada tome pribrojimo tricu na 50% (11 od 22), 40 skokova i 25 asistencija onda nije iznenađujuće da je prednost išla i preko 30 poena. Puntamičani su ove sezone dobili sve ekipe u ligi osim Gorice i Cibone, što dovoljno govori o njihovoj vrijednosti, ali jučer su neigranjem Petanija i Gospića ipak bili znatno oslabljeni.

Na žalost, sve je zasjenila ozljeda Ivana Batura, vrijednog kotačića u Sesarovom stroju, za kojeg je upitan nastavak sezone.

Josip Sesar: “Pod dojmom sam ozljede Ivana Batura, bojim se da smo ga izgubili do kraja sezone i onda sve ostalo postaje nebitno. Momak se trudi, cijelu sezonu jako dobro trenira i sad kad smo došli u situaciju da poberemo vrhnje u playoffu desi se ovakva ozljeda. Što se tiče same utakmice nema se onda što ni komentirati, pobjeda je naša i to je to” – neutješan je bio trener Gorice neposredno nakon utakmice.

Bilo kako bilo Bikovi su ipak ostvarili povijesni uspjeh i nekoliko kola prije kraja osigurali poziciju nositelja u doigravanju.

Josip Sesar: “Mislim da smo svojim igrama kroz sezonu to i zaslužili. Bili smo uvjerljivi i sad se trebamo pripremati za playoff pa šta bude i dokle dođemo” – rezimirao je Sesar.

Ozren Pavlović popunio je rupu u rosteru nastalu odlascima Krapića i Kovačevića i svojom silnom energijom pokazao se kao odličan izbor. Polako  i sigurno uklopio se u igru Gorice o čemu svjedoče odlične brojke u zadnjih nekoliko utakmica. Jučer je s Pavlovićem na terenu Gorica ostvarila razliku od +33 poena uz njegovu valorizaciju 22 do koje došao s 12 koševa, 8 skokova, 2 asistencije i 2 ukradene lopte.

Ozren Pavlović: “Dobra utakmica je iza nas jer Sonik je dobra ekipa sa solidnim rosterom. S ovom pobjedom osigurali smo 4. mjesto i matematički što je dosta bitno za nas jer sad u nastavku sezone možemo vježbati neke stvari koje će nam biti bitne u playoffu. Na žalost, desila nam se i povreda Batura. Nadam se da će sve biti u redu i da će se što prije oporaviti”.

U 31. kolu Goričani dočekuju ekipu Furnira, a utakmica je na rasporedu u subotu 17. travnja s početkom u 16:30.