Prijava

Vaša prijava

Bez nekolicine igrača do uvjerljive pobjede


Share

Regularni dio prvenstva HT Premijer lige bliži se kraju, a popis ozlijeđenih igrača u redovima Gorice sve je duži. Sesar jučer nije mogao računati na teže ozlijeđenog Batura te na lakše ozlijeđene Ljubičića i Savića. Mašić je igrao pod specijalno izrađenom maskom za lice zbog loma nosne kosti. Međutim, unatoč svim problemima Furnir nije zadao previše glavobolje goričkim košarkašima. Dobro pripremljeni na sve taktičke varijante Bikovi su dominirali od prve do zadnje minute i dobili utakmicu s gotovo 40 poena razlike.

 

Svjestan je  i trener gostiju da je utakmica bila jednosmjerna.

Jeronimo Šarin: Apsolutno zaslužena pobjeda Gorice, a mi smo kada je utakmica otišla duboko na stranu domaćina dali prigodu  igračima koji manje igraju kako bi sačuvali nositelje igre od mogućih ozljeda jer znamo da nas u svibnju očekuju ključne utakmice u kvalikacijama za ostanak u Premijer ligi. Zaslužena pobjeda Gorice i želim im puno sreće dalje” – riječi su trenera ekipe iz Dubrave.

I kapetan gostiju bio je samokritičan…

Petar Perić: “Ovo nam je bio pravi šamar nakon domaće pobjede protiv Sonika. Ako je već morao doći možda je bolje da je sada stigao da se stignemo resetirati jer smo danas igrali jako loše s velikim brojem izgubljenih lopti, promašenih zicera i trica” – kazao je kratko kapetan Furnira.

S druge strane trener Gorice bio je puno zadovoljniji nakon utakmice…

Josip Sesar: ”Imali smo problema s ozljedama. Batura smo nažalost izgubili za duži period, a tu su još ozljede Ljubičića i Savića. Ostali smo na jednoj ”petici” za ovu utakmicu. Znali smo otkuda nam prijeti opasnost i pripremili se dobro za njihovo preuzimanje i sa svojom kontrom i polukontrom riješili puno stvari. Znali smo da Furnir igra i zonu i to smo u drugoj četvrtini dosta dobro riješili. U igri jedan na jedan smo ipak kvalitetniji i volio bi da Furnir i iduće godine zadrži premijerligaški status i to im od srca želim”…kazao je trener Gorice.

Uz Mazalina i Kapustu na terenu je među najboljima bio Ozren Pavlović…

Ozren Pavlović: “Bila je to jedna rutinska pobjeda za nas. Uspjeli smo raspodijeliti minutažu  i izvježbati neke stvari koje smo radili na treningu. Imali smo skraćenu rotaciju jer Batur je na žalost teže ozlijeđen, a Ljubičić i Savić bi se mogli uskoro vratiti. Dubrava se danas borila, ali nije imala dovoljno kvalitete da bi nam mogla parirati. Mi moramo nastaviti dalje ovako  trenirati i što je moguće bolje  pripremiti se za playoff” – zaključio je Pavlović.

 

 

Bikovi su sada na omjeru od 22 pobjede i 8 poraza te suvereno drže 4. mjesto koje im nitko ne može ugroziti. S pozicije nositelja čekaju KK Sonik Puntamiku ili KK Adria Oil Škrljevo u 1. krugu doigravanja.

Sljedeći susret igraju u Sinju protiv Alkara, a utakmica je na rasporedu 23. travnja s početkom u 18 sati.