Prijava

Vaša prijava

Brokeri se smrznuli na -25


Share

U utakmici 33. kola HT Premijer lige danas su se sastale ekipe Gorice i Vrijednosnica Osijek. Iako s nekoliko igrača izvan stroja (Ljubičić, Batur, Pavlović) Goričani su dobili sve četiri četvrtine i zasluženo slavili 108:83.

Gosti su bolje otvorili utakmicu te zakucavanjem Kujundžića i tricom Porobića poveli 0:5. Držali su gosti prednost još nekoliko minuta, međutim s 11 poena Mazalina i 9 Savića domaćini dobivaju prvu četvrtinu 28:21. 

2. četvrtinu opet bolje otvaraju Brokeri te koševima  Paića i Kujundžića rade mini seriju 5:0 za smanjenje rezultata na 28:26. No, to će biti najbliže što će se Osječani danas približiti Goričanima. U 17. minuti Kalajžić podiže na dvoznamenkastu  prednost (43:32), a poslije koša Porobića odlazi se na veliki odmor s rezultatom 55:41.

Drugo poluvrijeme zakucavanjem otvara Baković, a u 24. minuti Mazalin zakucava za +20 (65:45) čime je pobjednik praktično odlučen. Do kraja utakmice Sesarov stroj rutinski je  održavao prednost uz dosta lijepih akcija s obje strane. Unatoč izostanku nekolicine igrača Bikovi su prezentirali oku lijepu i zanimljivu košarku.

 


Konačnih 108:83 realan je odnos snaga večeras jer igrači Stipe Šarlije mislima su već na godišnjem, a s druge strane Goričani su pogodili 19 trica uz 52% preciznosti.

U najkraćoj rotaciji ove sezone kod Gorice je bilo čak 7 dvoznamenkastih strijelaca. Predvodio ih je Lovro Mazalin s 23 koša, a slijedili su ga Ivan Majcunić (19), Marko Baković (18), Mate  Kalajžić (12), Emil Savić (12), Ante Mašić (11) i Borna Kapusta (10). Kapusti je za double-double nedostajala samo jedna asistencija, ali je dvostruko-dvostruki učinak zabilježio Mazalin koji je uz 23 koša uknjižio i  11 skokova.

 

 

Osječane je predvodio Robert Kujundžić s 23 poena i 9 skokova. Sime Lisica i Pavao Paić postigli su po 14 poena, a Vito Porobić zaustavio se na 11 koševa.

 

S još jednom pobjedom Gorica je na omjeru 23-8 te drži 4. mjesto prvenstvene ljestvice. Iako je ovo bila utakmica zadnjeg kola, za igrače Josipa Sesara nema odmora jer moraju odraditi još dvije zaostale utakmice. Već u nedjelju dočekuju momčad Alkara iz Sinja, a zatim u utorak Žute iz Splita.