Prijava

Vaša prijava

Poslije VROS-a na sinjski Alkar


Share

Desetkovani košarkaši Gorice jučer su apsolvirali Osječane, a sada im slijede zaostale utakmice protiv Alkara i Splita. Josip Sesar jučer je mogao računati na samo osam svojih igrača, ali to ih nije omelo da odigraju izvrsnu napadačku utakmicu. Čak sedmorica Bikova upisalo je dvoznamenkaste brojke u rubriku strijelaca, a predvodio ih raspoloženi Lovro Mazalin s 23 poena i 11 skokova.

Gosti su poveli 5-0 u uvodnim minutama, ali Mazalin s 11 i Savić s 9 poena u prvoj četvrtini preokrenuli su rezultat i odveli utakmicu u sigurne vode. Do kraja su Bikovi samo povećavali prednost i uvježbavali neke taktičke zamisli kao što je small ball, odnosno igra bez iti jednog visokog igrača. Čak 108 koševa u mrežici gostiju dokaz je da su Goričani ispunili sve Sesarove zamisli.

Emil Savić: “Proteklo razdoblje nam je opet bilo zahtjevno, s ponovnim izolacijama i ozljedama, ali eto drago nam je da smo opet na terenu i idemo sad iskoristiti još ove dvije utakmice da što spremniji dočekamo početak doigravanja” – zaključio je Savić.

Josip Sesar: “U jednoj smo teškoj situaciji, imamo ozljeđene Batura i Ljubičića, te imamo Pavlovića koji izlazi iz izolacije. Slabo smo trenirali ovaj tjedan s 4-5 igrača, ali unatoč tome moram priznati da smo odigrali jednu kvalitetnu utakmicu napadački, lijepu za oko. Nedostaje nam malo mase u defanzivnom dijelu, ali tu smo gdje smo i nastojat ćemo izvući iz ovoga najviše što možemo. Imamo dvije utakmice sad u 4 dana i moramo dobro rasporediti snagu i minutažu. Čestitke igračima na današnjoj predstavi” – rezimiriao je Sesar.

Sutra u Veliku Goricu stižu Alkari iz Sinja kojima, slično kao i Osječanima, ova utakmica nema poseban rezultatski značaj. Osigurali su opstanak, ne mogu u doigravanje. Sesar se nada povratku Pavlovića da bar malo popuni roster i raspodijeli minutažu na što veći broj igrača. Još jedna ozljeda uoči doigravanja sigurno ne bi nikome dobro sjela.

Josip Sesar: “Alkar je momčad koja je osigurala opstanak isto kao i Osječani i sigurno će doći rasterećeni. Poznavajući Milačića on će zasigurno htjeti zatvoriti sezonu s pobjedom jer je natjecatelj i sportaš kakav i treba biti. Mi ćemo se opet dobro pripremiti i pokušati kazniti neke njihove slabije strane koje ćemo naći kroz scouting. Nadam se da ćemo opet odigrati jednu dobru utakmicu i naravno nadam se bodovima” – optimističan je strateg Goričana.

 

Gorica je u borbi za treću poziciju i nema sumnje da će igrači pružiti svoj trenutni maksimum. U sezoni protkanoj brojnim izolacijama i ozljedama Bikovi zlatnim slovima ispisuju povijest velikogoričke košarke. Boreći se za treće mjesto Bikove se stavlja u kontekst s velikanima hrvatske košarke kao što su Split, Cibona i Zadar. Šteta je što ovim povijesnim trenucima još uvijek ne mogu prisustvovati i navijači, ali zato su tu kamere HKS TV-a. Utakmica je na rasporedu u nedjelju 2. svibnja s početkom u 17 sati.