Prijava

Vaša prijava

Bikovi ponovo u sridu


Share

U zaostaloj utakmici HT Premijer lige sastale su se danas ekipe Gorice i Alkara iz Sinja. Domaćinima su pripale prve dvije četvrtine, a gostima zadnje dvije. Pobjeda je ipak pripala Gorici koja niti u jednom trenutku nije dozvolila da se Sinjani spuste ispod 10 koševa razlike.

Identično kao prije dva dana gostujuća momčad bolje otvara utakmicu. Polaganjem Granića i tricom Kučana na semaforu je stajalo 0:5. Međutim, u prvoj četvrtini Bikovi postižu čak 7 trica  i odlaze na mali odmor s prednošću 33:20. U drugoj četvrtini prednost domaćih se samo  povećava.

 

U 14. minuti nakon  trice Savića već je +20 (43:23), a priliku za debi na centarskoj poziciji dobiva i gorički junior  Stipe Sokol. Sokol postiže prve premijerligaške poene (ukupno 4), a na veliki odmor se odlazi rezultatom 56:34.

 

Drugo poluvrijeme tricom otvara Savić za najveće vodstvo Gorice na današnjoj utakmici (59:34). No, tada dolazi do opuštanja domaćih  pa igrači Damira Milačića preuzimaju inicijativu i u 29. minuti Varence spušta na -11 (70:59). 

U zadnojoj četvrtini gosti u par navrata dolaze na  10 poena razlike, ali bliže od toga nisu mogli. Igrači Josipa Sesara kontroliraju situaciju i privode utakmicu kraju za konačnih 91:81.

 

 

 

Domaćine je predvodio tricaški raspoloženi Emil Savić s 20 poena (trice 6 od 10), a najboljeg suradnika imao je u Lovri Mazalinu koji uz 18 koševa bilježi i 7 skokova. Mate Kalajžić pridodao je 12 koševa i 8 asistencija, a 12 poena postigao je i Marko Baković. Borna Kapusta zatvara listu dvoznamenkastih strijelaca s 11 poena i 6 asistencija.

 

Kod gostiju najbolji je bio Vlatko Granić sa 17 poena i 5 skokova. Varence i Echols zaustavili su se na 11, a Ivan Vučić na 10 koševa.

 

 

 

Gorica je sada na omjeru 24-8 i za dva dana sučelit će se sa splitskim Žutima u borbi za 3. mjesto što bi bio senzacionalan uspjeh velikogoričke košarke. Naročito u kontekstu turbulentne sezone kakva je bila ova 2020./2021.