Prijava

Vaša prijava

Juniori dobili priliku na obje strane


Share

Košarkaši Gorice jučer su pobijedili Alkar zahvaljujući odličnoj igri u 1. poluvremenu. Posebno je impresivna bila 1. četvrtina u kojoj su Bikovi isporučili 7 trica (Savić i Baković po dvije) i 33 poena ukupno. U 2. poluvremenu došlo je do blagog opuštanja, ali Goričani su cijelo vrijeme držali dvoznamenkastu prednost.

 

Marko Baković je u odsustvu ozlijeđenog Krešimira Ljubičića preuzeo ulogu prvog centra. Jučer je ubilježio 12 poena uz 71% preciznosti iz igre, a redovito oduševljava svojim zakucavanjima i alleyoopovima.

Marko Baković: “Dobro smo otvorili utakmicu, ušli smo maksimalno ozbiljno i odvojili se na komfornu razliku. Možda nam je kasnije ta prednost ušla malo u glavu pa smo se opustili u 2. poluvremenu. Oni su se par puta vraćali pa smo opet morali kontrolirati situaciju. No, na kraju je sve dobro završilo, ugodna pobjeda i idemo dalje” – riječi su krilnog centra Gorice.

Trener Gorice, Josip Sesar, pružio je priliku i goričkim juniorima Stipi Sokolu koji je debitirao u premijerligaškoj konkurenciji i postigao svoje prve seniorske koševe te Hrvoju Majcuniću koji već ima nekoliko zapaženih  nastupa iza sebe.

Josip Sesar: “Opet jedna utakmica sa smanjenom rotacijom. Na žalost, danas nam je nedostajao i Karlo Uljarević koji ima neke probleme s leđima tako da su priliku iskoristili i juniori koji su silom prilika ušli u igru. Dobro su iskoristili  priliku da skrenu pozornost na sebe, no pred njima je još puno rada. Mi smo sve u svemu zadovoljni s ovom utakmicom. Čestitam i Alkaru koji je također sa skraćenom rotacijom u dva dana odigrao dvije zahtjevne utakmice protiv Cibone i protiv nas. Drago mi je da su osigurali opstanak, nas očekuje još utakmica protiv Splita i zatim playoff” – zaključio je glavni strateg Gorice.

U redovima gostiju zaigralo je također nekoliko juniora, a istaknuo se mladi Mladen Tomašević.

Mladen Tomašević: “Prvo čestitke Gorici na zasluženoj pobjedi. Od početka su pogađali šuteve za tri poena koje nismo uspijevali braniti. Odvojili su se na jednu veću razliku, mi smo se pokušali vratiti i uspjeli doći na nekih 10 poena razlike. Presudila je ipak kvaliteta Gorice i pobjeda je otišla na njihovu stranu” – riječi su ovog Alkarovog mladića.

Trener gostiju čestitao je Gorici svjestan da nisu imali velikih šansi u ovoj utakmici s obzirom da su dan prije igrali tešku utakmicu protiv Cibone.

Damir Milačić: “Čestitke Gorici na zasluženoj pobjedi. Mi smo s kratkim rosterom morali spajati utakmice s Cibonom i Goricom, dva izuzetno jaka tima koji pretendiraju na vrh. Znači dosta je bilo napora i umora poslije jučerašnje utakmice s Cibonom i teško je bilo očekivati prvo poluvrijeme da ćemo biti koncentriani. Znao sam da će nas umor savladati, međutim poslije smo se adaptirali i odigrali jednu dobru utakmicu. Nismo imali iluzije velikog iznenađenja, ali smo se pošteno borili do kraja. Čestitao bih Gorici i zaželio sreću u daljnjem natjecanju. Mi smo svoje napravili i mislim da možemo biti zadovoljni sezonom” – zaključio je Milačić.

Bikovi sutra igraju još jednu zaostalu utakmicu, onu protiv Splita. Riječ o susretu koji će krojiti poredak pri vrhu jer Splićani pobjedom osiguravaju 2. mjesto na tablici, a u slučaju poraza padaju na 4. poziciju koju trenutno zauzima Gorica. Goričani pak mogu pobjedom do 3. mjesta uoči doigravanja. Zadar je prvi, a Cibona će biti 2. ili 3. ovisno o raspletu ove utakmice.