Prijava

Vaša prijava

Sutrašnjim derbijem protiv Splita Bikovi zatvaraju regularni dio sezone


Share

Gorički košarkaši sutrašnjom utakmicom protiv Splita  napokon završavaju regularni dio HT Premijer lige.

Riječ je o susretu koji će krojiti poredak pri vrhu jer Splićani pobjedom osiguravaju 2. mjesto na tablici, a u slučaju poraza padaju na 4. poziciju koju trenutno zauzima Gorica. Goričani pak mogu pobjedom do 3. mjesta uoči doigravanja. Zadar je sigurno prvi, a Cibona će biti 2. ili 3. ovisno o raspletu ove utakmice.

Kako god se rasplelo Bikovi će u 1. krug doigravanja ući s pozicije nositelja. Gotovo nestvaran uspjeh igrača, trenera i uprave s obzirom na sve okolnosti kojima je ova sezona bila prožeta. Očigledno je u redovima velikogoričkog premijerligaša ostvarena  sinergija koja je premostila sve poteškoće koje je suvišno i nabrajati.

Ni sutrašnji derbi neće proći bez problema. Batur i Ljubičić su van stroja, Uljarević je pod upitnikom, a Pavlović se tek vratio na parket. Posebno će teško biti u reketu gdje će opet težak teret podnijeti Marko Baković.

Marko Baković: “Sutra igramo protiv Splita, a utakmica je bitna i nama i njima. Tko pobijedi lovi bolju poziciju za doigravanje. Ako mi dobijemo onda smo treći. Imamo skraćenu rotaciju i nekoliko ozlijeđenih igrača u rosteru što nam predstavlja dosta veliki problem. Nastojat ćemo se odmoriti od prethodne dvije utakmice i maksimalno pripremiti za Splićane. Pokušat ćemo doći do pobjede jer stvarno bi nam puno značila. Split je ozbiljna momčad i opasnost će nam prijetiti sa svih strana. Prije svega tu mislim na Roka Lenija Ukića jer svi znamo tko je on. Također, imaju i dosta visokih igrača gdje smo mi trenutno možda i najtanji zbog izostanka Ljubičića. Sve u svemu oni su kompletna ekipa, dobro pokrivena na svim pozicijama i neće nam biti ugodno” – mišljenja je Baković.

Utakmica je na rasporedu u utorak 4. svibnja s početkom u 17 sati. I dalje se igra bez prisusva navijača, a prijenos je na HKS TV-u.