Prijava

Vaša prijava

Bikovi pokleknuli pred Splitom


Share

Košarkaši Gorice i Splita danas su odigrali svoj zadnji susret regularnog dijela HT Premijer lige u borbi za što bolju poziciju uoči doigravanja.

Splićani su lovili poziciju broj 2, a Goričani poziciju broj 3. U svojem naumu uspjeli su splitski Žuti zahvaljujući kontroli skoka (50-29), većoj preciznosti dalekometnih pokušaja (17 trica uz 47% uspješnosti) i većoj energiji.

 

 

Domaćinima je ovo bila treća utakmica u 5 dana, a Josip Sesar nije mogao računati na ozlijeđene Batura i Ljubičića.  S obzirom na okolnosti i činjenicu da su gosti kontinuirano radili veliki pritisak Goričani su energetski  izdržali petnaestak minuta. Naime,  prva četvrtina protekla je u izjednačenoj borbi u kojoj su se ekipe izmjenjivale u vodstvu, a završila je 17:17.  U drugoj četvrtini Bikovi dolaze do svog najvećeg vodstva (22:17) zahvaljujući pogocima Kapuste i Pavlovića.

 


Međutim, u 16. minuti Perković tricom vraća prednost gostima (24:26) i kako je Goričanima kopnila snaga tako je Split samo povećavao vodstvo. Do poluvremena razlika je narasla na 7 poena (32:39), a početkom nastavka Perković još jednom tricom podiže razliku na dvoznamenkastu vrijednost (32:42). Isti igrač na otvaranju zadnje dionice stavlja još jednu tricu  (od ukupno 7) za 44:65 i pobjednik je definitivno bio odlučen. Do kraja susreta igrači Milana Karakaša rutinski su održavali  prednost i zasluženo slavili 61:89.
Goričane je predvodio Borna Kapusta s 13 poena, Lovro Mazalin pridodao je 12 uz 7 skokova, a Ozren Pavlović se zaustavio na 11 koševa.

U redovima Splita najbolji je bio Toni Perković s 23 poena, 5 skokova i 4 asistencije. Najbolje pomagače imao je u Ivanu Perasoviću i Marku Lukoviću koji su ubilježili po 11 poena i 5 skokova.

 

 

Bez obzira na poraz iza Gorice je najuspješnija sezona u povijesti. S 24 pobjede i 9 poraza Bikovi su završili regularni dio na visokom 4. mjestu i u playoff ulaze kao nositelji. Tko će im biti protivnik saznat će se nakon utakmice između Sonik Puntamike i Šibenke kada ćemo imati konačan poredak cijele lige.

 


Svi igrači, stručni stožer i cijela uprava ostat će zauvijek zapisani kao nositelji ovog projekta koji se i dalje nastavlja.