Prijava

Vaša prijava

Gorica zaključila regularni dio sezone na 4. mjestu


Share

Jučerašnjim domaćim porazom protiv Splita Goričani su odigrali sve 33 utakmice regularnog dijela  HT Premijer lige. S omjerom 24-9 plasirali su se na visoko 4. mjesto odmah iza velike trojke (Zadar, Split, Cibona). Bikovi sada čekaju doigravanje kao nositelj, a protivnika će saznati u petak kada igraju Sonik i Šibenka. U slučaju pobjede Sonika oni će biti protivnik Gorice kao petoplasirana momčad. Ako pobijedi Šibenka onda Gorica ide na Adria Oil Škrljevo.

 

Igračima Josipa Sesara jučerašnji derbi bio je treća utakmica u 5 dana i energetski su izdržali prvih 15 minuta u kojima su u nekoliko navrata bili u vodstvu. Što je utakmica više odmicala Splićani su podizali tempo i poraz je bio neminovan.

 

Borna Kapusta najbolji je asistent lige, a jučer je predvodio i goričke strijelce s 13 poena.

Borna Kapusta: “Mislim da smo se prvo poluvrijeme dobro držali iako je i tada bio problem u skoku jer ostali smo na samo jednom visokom igraču. Loše smo otvorili drugo poluvrijeme gdje se njima otvorilo par šuteva, postigli su par trica i odvojili se na deset, petnaest razlike. Mi smo energetski pali i oni su zatvorili utakmicu” – mišljenja je razigravač Gorice.

 

Sesar jučer nije mogao računati na Ljubičića i Batura, a s obzirom na sve izolacije, propuštene treninge i druge probleme znao je da će utakmica sve samo ne laka.

Josip Sesar: “Znali smo da je ispred nas jedna teška utakmica i to treća utakmica u pet dana. Igrali smo sa skraćenom rotacijom. Prvo poluvrijeme smo još koliko toliko držali ritam i kontrolu dok smo imali snage. U drugom poluvremenu jednostavno više nismo mogli pratiti protivnika. Pokazatelj je i jako loš postotak šuta i za tri i za dva poena. Split je igrao s 12 igrača, cijelo vrijeme je radio pritisak, to je ono što smo znali, za što smo se pripremali. Međutim, i mi smo morali u nekim situacijama pametnije odigrati, možda smo  ishitreno reagirali i uzimali neke šuteve. U svakom slučaju čestitke Splitu, a mi idemo prema playoffu. Neka je i ovo završilo” – zaključio je Sesar.

 

Prvu utakmicu doigravanja Bikovi će igrati ili u nedjelju 9. svibnja ili u utorak 11. svibnja ovisno kako će se rasplesti poredak na tablici i koga će dobiti za protivnika. Do tada je pred Goričanima nekoliko dana za rekuperaciju i pripreme za finiš sezone.