Prijava

Vaša prijava

Kapusta: “Bilo je teško”


Share

Jučerašnjom pobjedom protiv Sonik Puntamike košarkaši Gorice udaljeni su još samo jedan korak od polufinala playoffa za prvaka Hrvatske. Prije tri ili četiri godine vjerojatno se nitko nije niti usuđivao pomisliti tako nešto.

Međutim, do pobjede se došlo vrlo teško. Bikovi su patili dobar dio utakmice i u nekoliko se navrata vraćali iz rezultatskog minusa da bi u samom finišu odigrali najbolje što mogu i zasluženo pobijedili.

Naravno, ne bi se igrači Josipa Sesara toliko mučili da ih ozljede nisu desetkovale. Pogotovo se to odnosi na centarsku liniju gdje se ozlijeđenom Ljubičiću pridružio i Baković. Mazalin , Mašić i Pavlović  morali su se hrvati s Runjićem, Gospićem i Šarlijom, a uz pomoć ostalih suigrača Goričani su igrajući bez prave petice na kraju nadskakali goste iz Zadra (43-39). Ni dalekometni šut nije ih služio kao obično, samo 6 trica iz 26 pokušaja nije nešto na čemu se gradi pobjeda. Sve su to Bikovi ipak nadoknadili ogromnim htijenjem i zalaganjem na terenu boreći se za svaku loptu i svaki odbijanac.

Prava je to preslika sezone protkane svim mogućim problemima u kojoj Sesarov stroj unatoč nevoljama postiže najbolje rezultate u klupskoj povijesti. Kako god završi ova serija Bikovi zaslužuju respekt i poštovanje.

 

Josip Sesar: “Bila je ovo jedna teška utakmice, fizički zahtjevna, pogotovo za Mašića i Mazalina, koji su igrali na pozicijama četvorke i petice i cijelu utakmicu su se morali tući i boriti sa Šarlijom i Gospićem. Cijelo vrijeme smo tražili način kako da dođemo do ‘laganijih’ poena, a čak nam napad i nije bio toliki problem, koliko  obrana. U početku smo im puštali šuteve, riskirali smo, a oni su sve pogađali. Znali smo da to nije realno, u drugom poluvremenu se to izniveliralo i ‘zatvorili’ smo utakmicu, možda i malo teže nego što sam očekivao” istaknuo je nakon utakmice trener Josip Sesar pa dodao:

Znao sam da će oni i fizički pasti, a to se i dogodilo. Očekivao sam za nijansu lakšu utakmicu, ali najbitnije da se piše pobjeda. Vodimo u seriji i sad se idemo dobro odmoriti i pripremiti za utakmicu u petak u Zadru.”

 

Borna Kapusta najbolji je asistent lige, a to je potvrdio i u ovoj utakmici. Kada je bilo najpotrebnije “nahranio” je Lovru Mazalina s nekoliko pravodobnih dodavanja koje je Maza pretvorio u ključne poene.

Borna Kapusta: “Stvarno je bilo teško, ali hvala Bogu uspjeli smo na kraju izvući pobjedu. Od početka se vidjelo kako će to na kraju biti ‘u jednu ili dvije lopte’. Pod obručem su jaki, trebalo se s njima boriti, ali bitno je da vodimo i sad idemo u Zadar po novu pobjedu” – zadovoljan je bio play Gorice nakon utakmice.

 

Druga utakmica doigravanja na redu je u petak 14. svibnja. Hoće li Goričani uspjeti dvokorakom završiti ovu seriju možete pogledati na Arena sportu.