Prijava

Vaša prijava

Najčitanije knjige svibnja


Knjiga za djecu i mlade:

gdje je beata

Gdje je Beata? / Jasminka Tihi-Stepanić

Kriminalistički roman za mlade djelo je nagrađivane autorice Jasminke Tihi-Stepanić. Riječ je o zanimljivom i vrlo napetom, višeslojnom romanu koji prati neizvjesnu potragu za nestalom šesnastogodišnjom Beatom. Beata nestaje na svoj rođendan, a istragu vodi iskusni inspektor za maloljetnike, koji potragu započinje čitanjem Beatinog dnevnika, pomoću kojeg razotkriva svijet mlade, osjetljive i talentirane djevojke. Roman se može opisati i kao socijalni, psihološki, ali i ljubavni, a sve je logično i uvjerljivo isprepleteno u autoričinom stilu.

Beletristika:

slučajni cimeri

Slučajni cimeri / Beth O'Leary

Kroz niz kratkih, ali vrlo zabavnih i šarmantnih poglavlja pratimo neobičan život Tiffy i Leona. Pratimo i njihove privatne živote, njihova razmišljanja i osjećaje. Autorica u romanu progovara o bitnim temama kao što su emocionalno zlostavljanje, važnost terapije i razgovora sa stručnom osobom, ljubaznost prema drugima te nepravda i posljedica pogrešnog i lažnog optuženja. Beth O’Leary mlada je spisateljica koja je radila na dječjim knjigama prije nego što je napisala svoj prvi roman Slučajni cimeri.

Popularna znanost:

izvan reda

Izvan reda : još 12 pravila za život / Jordan B. Peterson

Knjiga je nastavak uspješnice „12 pravila za život“ proslavljenog kliničkog psihologa i profesora dr. Jordana B. Petersona. U novom nastavku autor donosi dvanaest novih životno važnih načela te pomoću njih daje smjernice za stvaranje ravnoteže između dvije temeljne stvarnosti koje nas okružuju – pretjerani kaos s jedne ili pretjerani red s druge strane. Kako nadići kulturne, znanstvene i psihološke sile koje nas guraju prema tiraniji te kako se umjesto toga pouzdati u svoj instinkt za pronalaženje smisla i svrhe, čak i onda kada smo bespomoćni, samo su neke od niza smjernica koje je autor u knjizi predstavio.