Prijava

Vaša prijava

I knjižnica se uključuje u Dane europske baštine u Velikoj Gorici 2021.


Otvorenje manifestacije uz predstavljanje Albanskog kutića u Gradskoj knjižnici Velika Gorica

četvrtak, 23. rujna 2021. u 12:00

Organizatori: Veleposlanstvo Republike Albanije, Veleposlanstvo Republike Kosovo, Veleposlanstvo Republike Sjeverne Makedonije, Vijeće albanske nacionalne manjine Zagrebačke županije i Grada Velike Gorice, Grad Velika Gorica i Gradska knjižnica Velika Gorica

Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Predstavljanje Omoguru – inkluzivnog softvera

Dječji odjel, Zagrebačka 37 (potkrovlje)

Razlike nas spajaju!

Izložba

Knjižnica Galženica, Trg Stjepana Radića 5

U organizaciji Grada Velike Gorice ovoga tjedna započinju još jedni Dani europske baštine u Velikoj Gorici. Ove godine tema manifestacije je Baština za sve, a događanja koja nas očekuju bavit će se baštinom u kontekstu raznolikosti društvenih skupina unutar lokalne zajednice i njihovom interakcijom, kao i ulogom kulture i umjetnosti u društvenim procesima.

Otvorenje manifestacije bit će u četvrtak 23. rujna 2021. u 12:00 u Gradskoj knjižnici Velika Gorica gdje će u Središnjem odjelu za odrasle biti predstavljen Albanski kutić. U okviru djelatnosti Albanskog kutića uz knjige na albanskom jeziku kontinuirano će se predstavljati albanska kulturna baština kroz književno i folklorno stvaralaštvo.

Inkluzivni softver Omoguru namijenjen je osobama s poteškoćama čitanja, a instalacija Omoguru widgeta na web stranicama gradskih ustanova u kulturi omogućit će olakšan pristup njihovim online sadržajima i informacijama.

U izlozima Knjižnice Galženica do 3. listopada 2021. moći će se razgledati izložba Razlike nas spajaju! u suradnji s Udrugom Suncokret iz Velike Gorice.  Od 20. rujna bit će izloženi radovi članice Udruge Suzane Politeo.