Prijava

Vaša prijava

Mjesec hrvatske knjige 2021.


Mjesec hrvatske knjige književna je manifestacija koje se svake godine održava u periodu od 15. listopada do 15. studenog. Ove godine ona će se održati u okviru Godine čitanja, koja je proglašena na prijedlog Ministarstva kulture i medija s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja.

Odlučeno je da se u fokus ovogodišnje manifestacije stave hrvatski autori odnosno hrvatska knjiga, pa tema glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto “Ajmo hrvati se s knjigom!”.

Proslov za Mjesec hrvatske knjige kojeg je ove godine napisla Korana Serdarević možete pronaći na poveznici:

Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Velika Gorica

Kao i proteklih godina, MHK u Gradskoj knjižnici Velika Gorica započinje malim književnim festivalom Turbooks, u kojem ćemo kroz tri dana ugostiti renomirane hrvatske autorice i autore poput Ivane Šojat, Želimira Periše, Ivane Bodrožić te ilustratora Nike Baruna.

Na Dječjem odjelu, u izvedbi Ane Katulić i Anite Pukanić biti će biti će postavljen književno-dramski susret “Lektira na oko”.

Od književnih susreta tu su još i gostovanja Maje Šimleše, Jasminke Tihi-Stepanić te Milana Majerović-Stilinovića, kao i gostovanja pjesnikinje Eveline Rudan i pjesnika Miroslava Kirina.

U sklopu kreativnog Četvrtog četrtka održati će se radionica izrade osobnog dnevnika, a cijela manifestacija biti će popraćena i dvijema izložbama: u Područnoj knjižnici Galženica biti će prikazana izložba grafičkih radova Irene Mihalinec koja prati knjigu Milana Majerovića-Stilinovića “Što sam naučio na planini” te izložba dječjih radova na Dječjem odjelu pod nazivom “Priče za zdravo biće”, polaznika Dječjeg vrtića Ciciban.

Od ostalih aktivnosti tu su još i besplatan upis za prvašiće velikogoričkih osnovnih škola, registracija za “Čitatovnicu” – čitateljsku putovnicu za djecu, dan djelomičnog oprosta zakasnine te dodjela nagrade za najčitača.