Prijava

Vaša prijava

ZKD biciklisti u posjetu Velikoj Gorici


U sklopu programa Biciklom kroz knjižnice Zagrebačke županije u subotu 23. listopada ZKD biciklisti organiziraju biciklijadu Zagreb – Velika Gorica. U našem gradu razgledat će Gradsku knjižnicu Velika Gorica, Muzej Turopolja i Centar za posjetitelje Turističke zajednice Velika Gorica. Veselimo se posjetu kolega koji ovom inicijativom nastoje ukazivati na važnost knjižnica te promovirati knjižnice i knjižničarstvo na jedan posve neuobičajen, drugačiji način.

Tko su  ZKD Biciklisti?

Grupa knjižničara entuzijasta, članova Zagrebačkog knjižničarskog društva koji su spojili svoje bicikliranje i ljubav prema knjižnicama u jedno. S proaktivnim izlaskom iz svojih zatvorenih sredina na ulicu, knjižničari žele upoznati javnost s mogućnostima koje pruža ova plemenita profesija i postati vidljiviji i prepoznatljiviji u javnosti. Također, na ovaj način žele proširiti komunikaciju s korisnicima kako bi još više mogli poboljšati svoje usluge.

Cilj ZKD Biciklista jest kreirati akcije za zagovaranje kretanja na otvorenom i uzdizanje profila knjižnica i knjižničara u očima javnosti. Knjižnice nisu samo mjesta za posudbu knjiga i ustanove koje tek pasivno slijede nove tehnološke trendove već žive institucije integrirane u svojim lokalnim zajednicama, koje članovima nude raznovrsne usluge i radionice. Nova era knjižničarstva mnogo je agilnija i spremnije odgovara na ubrzane promjene u društvu i na nove zahtjeve i potrebe korisnika.

Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) je regionalna strukovna udruga koja okuplja djelatnike knjižničarske struke na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Zagrebačko knjižničarsko društvo je član Hrvatskog knjižničarskog društva a njegovi članovi aktivno sudjeluju u radu stručnih tijela HKD-a.

*dio teksta i slike preuzeti sa www.zkd.hr