Prijava

Vaša prijava

Od utorka 16. studenoga 2021. primjena novih protuepidemijskih mjera u Gradskoj knjižnici Velika Gorica


U skladu s najnovijim mjerama nacionalnog Stožera civilne zaštite donesenima 5. studenoga te mjerama čija je primjena najavljena od 15. studenoga i u skladu s uputama Grada Velike Gorice za rad u gradskim ustanovama i poduzećima, Gradska knjižnica Velika Gorica objavljuje informacije o prilagodbi organizacije rada za korisnike i poslovne suradnike.

Gradska knjižnica Velika Gorica javna je ustanova u koju je, prema najavama Stožera civilne zaštite i uputama Grada Velike Gorice od 16. studenoga 2021. godine dopušten ulazak korisnicima, poslovnim suradnicima i zaposlenicima samo uz predočenje valjane i važeće EU Covid potvrde, što podrazumijeva i istodobno predočenje identifikacijskoga dokumenta, i to za cijepljene, one koji su preboljeli Covid-19 te osobe s važećim negativnim testom.

Korisnici koji nisu u mogućnosti predočiti valjanu i važeću EU Covid potvrdu, neće moći ući u prostore knjižnice.

Za osobe koje se zbog zdravstvenih razloga ne smiju cijepiti i o tome imaju odgovarajuću potvrdu, primjenjuju se jednake mjere kao i za necijepljene korisnike – EU Covid potvrda o testiranju u ovlaštenim ustanovama i laboratorijima.

Organizacija rada za korisnike

  1. Korisnici s važećim EU Covid potvrdama mogu samostalno koristiti prostore knjižnice prema još uvijek važećim zaštitnim mjerama za korisnike knjižnice https://www.knjiznica-vg.hr/covid-19-ogranicenja-i-mjere-za-suzbijanje-sirenja-zaraze/
  2. Korisnici bez EU Covid potvrda ne mogu ulaziti u prostore knjižnice.
    Knjige će moći preuzeti na ulazu u knjižnicu od djelatnika knjižnice. Stoga korisnike upućujemo da knjige koje žele posuditi ranije naruče putem usluge Klikni i pokupi – dakle putem telefona, e-maila ili putem knjižničnog kataloga. Detaljnije upute nalaze se na https://www.knjiznica-vg.hr/klikni-i-pokupi/
  3. U Dječjem odjelu odrasli u pratnji djece također moraju imati EU Covid potvrdu. Ukoliko je nemaju, knjige koje žele posuditi potrebno je unaprijed naručiti na već opisan način, a preuzeti ih mogu na u Središnjem odjelu za odrasle u prizemlju zgrade.
  4. Korisnici koji nisu u mogućnosti ili ne žele dolaziti u knjižnicu već zadužene knjige mogu produžiti putem telefona ili e-maila u pojedinim odjelima. Osim na članskim iskaznicama, svi kontakti su navedeni i na mrežnim stranicama knjižnice https://www.knjiznica-vg.hr/kontakt/

I dalje vrijede ranije navedene zaštitne mjere za korisnike:

https://www.knjiznica-vg.hr/covid-19-ogranicenja-i-mjere-za-suzbijanje-sirenja-zaraze/

Klasične protuepidemijske mjere vrijede do daljnjega i obuhvaćaju:

– pravilno nošenje odgovarajuće zaštitne maske tijekom boravka u knjižnici

– dezinfekciju ruku te pridržavanje mjera osobne higijene i higijene radnoga prostora

– održavanje najmanje fizičke udaljenosti od dva metra među osobama.

Molimo korisnike da se pridržavaju svih spomenutih mjera i uputa i pozivamo ih da daljnje obavijesti prate na mrežnim stranicama knjižnice (www.knjiznica-vg.hr) i profilima knjižnice na društvenim mrežama.


Sankt Martin