Prijava

Vaša prijava

ČETRTI ČETRTEK: Prehrana mladih sportaša


Nastavljamo s tradicijom održavanja radionica prenošenja znanja i vještina nazvanih Četrti četrtek koji se – kako mu i lokalno ime govori – održava svakog četvrtog četvrtka u mjesecu, te je postao sinonim za vrijeme rezervirano za druženje i usvajanje novih znanja u našoj knjižnici.

Prvi ovogodišnji Četrti četrtek posvećujemo predavanju“Prehrana mladih sportaša”.

Održat će se 24. veljače u Središnjem odjelu za odrasle Gradske knjižnice Velika Gorica s početkom u 18,30 sati.

Namijenjeno je sportašima dobi  od 13 do 18 godina te njihovim roditeljima i trenerima.

Na predavanju će biti riječi o skupinama namirnica i njihovoj koristi za sportaše, kvalitetnom doručku, ručku i večeri, kvalitetnoj užini kod kuće/u školi, te što jesti odmah nakon treninga odnosno natjecanja. Također će biti riječi o hidraciji, dodacima prehrani i dopingu, te jednostavnim jelima koje mladi sportaši mogu sami pripremiti. Naglasak je na praktičnoj primjeni kvalitetne prehrane u svakodnevici sportaša, te će se kroz predavanje skrenuti pozornost na manjkavosti u prehrambenim navikama sportaša i dati savjeti kako ih ispraviti.

Predavačica Vesna Bosanac diplomirala je i doktorirala nutricionizam na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu te je prva nutricionistkinja u Hrvatskoj sa završenim stručnim poslijediplomskim studijem o prehrani u sportu pri “Međunarodnim olimpijski odborom”. Kroz svoje savjetovanje o prehrani pomaže sportašima unaprijediti prehranu u cilju postizanja željenih sportskih rezultata i očuvanja zdravlja.

Broj mjesta na radionici je ograničen pa sve zainteresirane pozivamo da se unaprijed i što prije prijave putem e-maila posudba@knjiznica-vg.hr ili osobno u Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37. Svi sudionici moraju imati važeću covid potvrdu.